Adaçayı ile diş beyazlatma nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Adaçayı ile diş beyazlatma nasıl olur?
  2. Ada çayı diş beyazlatır mı?
  3. Çilekle diş beyazlatma nasıl yapılır?
  4. Çilekle diş beyazlatma zararlı mı?
  5. Diş Beyazlattıktan sonra sigara içilir mi?

Adaçayı ile diş beyazlatma nasıl olur?

Dişlerinizi normal diş macununuz ile fırçalayıp ağzınızı iyice çalkalayın. Daha sonra bir çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı adaçayı ve bir çay kaşığı tarçını güzel bir şekilde karıştırın. Bu işlemi her akşam yatmadan önce tekrarlayın. Çok değil 1 hafta boyunca dişlerinizde meydana gelen beyazlığı fark edeceksiniz.

Ada çayı diş beyazlatır mı?

Dişlerinizde oluşan bakteri ve iltihapları adaçayı ve tarçın ile temizlerken karbonat ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri arasında yer alan bu karışımı oluşturabilmeniz için havanda dövülen adaçayına 1 çay kaşığı karbonat ve tarçını ekleyerek karıştırınız.

Çilekle diş beyazlatma nasıl yapılır?

Çilekleri bir dövücü ile iyicene ezin ve püre haline getirin. Üzerine karbonat tozunu ekleyin ve harmanlayın. Ardından diş fırçasını batırarak dişlerinizi fırçalayın. Karbonat ile diş beyazlatma yöntemi olan bu tarifi 1 ay içerisinde iki kere uygulayabilirsiniz.

Çilekle diş beyazlatma zararlı mı?

Çilek, diş beyazlatma konusunda en etkili meyvelerden biridir. Ağzın içini temizler, zararlı bakteri ve mikroorganizmalardan öldürür. Orta büyüklükte bir çileği iyice ezin ve bununla dişlerinizi fırçalayın. Bir hafta boyunca her gece yatmadan önce bu işlemi tekrarlayın.

Diş Beyazlattıktan sonra sigara içilir mi?

İlk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben en az 3-4 gün süreyle kullanılmamalıdır. Beyazlatıcı diş macunu kullanımı da beyazlatma etkisini uzatacaktır.