Sağ karında ağrı neden olur?

İçindekiler:

  1. Sağ karında ağrı neden olur?
  2. Sag alt Karinda ne var?
  3. Sag Bogur ağrısı nedir?
  4. Sag göğsün altında hangi organ vardır?
  5. Belimizin sağ alt tarafı neden ağrır?
  6. Sağ bobrek ağrısı neden olur?

Sağ karında ağrı neden olur?

Sağ karın boşluğu neden ağrır? Karın sağ üst bölümünde olan ağrılardan karaciğer, safra kesesi ve yollarının hastalıkları ve ülser sorunları sorumlu olabilir. Karın sol üst bölümünde olan ağrılarının sebebi dalak, pankreas, ve karın şah damarının (aorta) hastalıkları olabilir.

Sag alt Karinda ne var?

Karın boşluğunun sağ alt kısmında bulunur. İnce bağırsağın bittiği, kalın bağırsağın başladığı ve halk arasında kör bağırsak olarak bilinen bölgede yer alır.

Sag Bogur ağrısı nedir?

Böğür ağrısı halk arasında yan ağrısı olarak bilinmektedir. Vücudun koltuk altından başlayarak kalçaya kadar uzanan bölüme böğür denilmektedir. Gövde kaburgaların altında sağ ve sol kısımda kalan yerdir. Yan ağrısı diğer adı ile böğür ağrısı üst karın ile sırtta şiddetli ağrı anlamı taşır.

Sag göğsün altında hangi organ vardır?

Karaciğer, ciddi düzeyde zarar görmezse sorun da yaratmayan bir organdır. Ağrı ileten sinir uçları bulunmadığından, karaciğer hastalarında ağrı da pek olmaz. Nadiren iltihap, apse veya sıvı birikimi nedeniyle birdenbire büyüdüğünde sağ kaburga yayı altında “gerilme ağrıları” yaşanabilir.

Belimizin sağ alt tarafı neden ağrır?

Böbrek taşları, idrar yolu hastalıkları, böbrek apsesi ya da böbrek büyümesi gibi hastalıklar ağrıya neden olabilir. Bu ağrılar sorunun hangi böbrekte olduğuna göre bel bölgesinde ortaya çıkar. Sağ böbrekte meydana gelen sorunlar belin sağ tarafında ortaya çıkar.

Sağ bobrek ağrısı neden olur?

Böbrek Ağrısı Neden Olur? Böbrek ağrısının birçok olası nedeni vardır. Bu nedenler arasında başlıcaları dehidrasyon, böbrek enfeksiyonu, böbrek taşı, böbrek kisti, polikistik böbrek hastalığı, glomerülonefrit, hidronefroz ve aterosklerotik renal arter stenozu olarak sayılabilir.