Işletme mezunları kamuda hangi alanlarda çalışabilir?

İçindekiler:

  1. Işletme mezunları kamuda hangi alanlarda çalışabilir?
  2. AÖF işletme diploması ne işe yarar?
  3. Açıköğretim diploması nasıl olur?
  4. Ikinci üniversite diploması ne işe yarar?
  5. Önlisans mezunu ikinci üniversite lisans okuyabilir mi?
  6. Ikinci üniversite okuyanlar harç ödeyecek mi?
  7. Ikinci üniversite katkı payı ne kadar?
  8. Ikinci üniversite kayıt 2020 ne zaman?
  9. Ikinci üniversite kontenjan var mı?
  10. Ikinci üniversite psikoloji var mı?
  11. Sınavsız ikinci üniversite başvuruları ne zaman 2020?
  12. Ikinci üniversite okuyanlar yatay geçiş yapabilir mi?

Işletme mezunları kamuda hangi alanlarda çalışabilir?

İşletme bölümü mezunlarının kamuda çalışacağı birimler şunlardır:

  • TBMM Uzman Yardımcılığı
  • Vergi Müfettiş Yardımcılığı
  • PTT Müfettiş Yardımcılığı
  • YKYK Müfettiş Yardımcılığı
  • İdari Hakimlik.
  • Kaymakamlık.
  • Sayıştay Denetçiliği.
  • Değerlendirme Uzmanlığı

AÖF işletme diploması ne işe yarar?

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF İŞLETME FAKÜLTESİ ... İş Olanakları: İşletme Lisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, kamu ve özel sektörde çeşitli yönetim kademelerinde çalışabilirler. Mezunlarımız pazarlama, satış, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarda görev yapabilirler.

Açıköğretim diploması nasıl olur?

Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.

Ikinci üniversite diploması ne işe yarar?

İkinci üniversite, hali hazırda öğrencisi olduğunuz ya da mezun olduğunuz bölümlerin dışında ikinci üniversite imkanını sağlayan üniversitelere kayıt yaptırarak menzuniyetiniz sonrasında alabileceğiniz ikinci bir diplomayı size sağlar.

Önlisans mezunu ikinci üniversite lisans okuyabilir mi?

İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

Ikinci üniversite okuyanlar harç ödeyecek mi?

Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde, ikinci bir programa kayıt yaptıran öğrenciler (en son kayıt yaptırdığı yükseköğretim kurumuna) harç ücreti ödemek zorundadırlar.

Ikinci üniversite katkı payı ne kadar?

Birinci öğretim veya açıköğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince Dönem Öğrenci Katkı ...

Ikinci üniversite kayıt 2020 ne zaman?

AÖF İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN? İkinci üniversite için internet başvuru kayıtları 31 Ağustos'ta başlayacak 15 Ekim'e kadar devam edecek. Mazeretli kayıt tarihi ise 16 Ekim 2020. İnternet başvuru işlemleri saat 09.

Ikinci üniversite kontenjan var mı?

İlk gruptaki bölümlerde kontenjan sınırlaması yok ve isteyen herkes girebilir. Diğer programlarda ise belli bir kontenjan sınırlaması var. Kontenjanlı bu bölümleri tercih edenler YGS'de puan üstünlüğüne göre yerleştiriliyor. Yani puanı yüksek olan öğrencilere öncelik veriliyor.

Ikinci üniversite psikoloji var mı?

İkinci üniversite olarak açık öğretim psikolojiye giriş Bir lisans programında öğrenci olanlar, bir lisans programını daha önce bitirmiş olanlar İstanbul Üniversitesi'ne müracaat ederek programa kayıt olabilirler ve psikoloji eğitimini açık öğretim üzerinden tamamlayabilirler.

Sınavsız ikinci üniversite başvuruları ne zaman 2020?

AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri belli oldu. İnternet başvuruları 31 Ağustos 2020 - 16 Ekim 2020 tarihleri aralığında yapılacak. AÖF bürosundan yapılacak kayıtlar ise 31 Ağustos 2020 - 15 Ekim 2020 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek.

Ikinci üniversite okuyanlar yatay geçiş yapabilir mi?

İkinci üniversite kapsamında okuyanlar yatay geçiş yapabilir mi? soruları ikinci üniversite okuyan ya da okuyan isteyenlerce merak ediliyor. ... Bu nedenle İkinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin yatay geçiş hakkı bulunmamaktadır.