Ormancılığa bağlı olarak gelişen meslekler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ormancılığa bağlı olarak gelişen meslekler nelerdir?
  2. Spor ile ilgili meslekler nelerdir?
  3. Egzersiz ve Spor Bilimleri bitirince ne olur?
  4. Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans Programı Nedir?
  5. Pasif rekreasyon nedir?
  6. Ticari rekreasyon alanına ne yapılabilir?

Ormancılığa bağlı olarak gelişen meslekler nelerdir?

Ormancılığa bağlı olarak gelişen meslekler nelerdir? Orman işçiliği, orman mühendisliği, mobilyacılık, kerestecilik, odunculuk, orman teknikeri, itfaiyeci, toprak ve bitki bilimcisi.

Spor ile ilgili meslekler nelerdir?

Spor bilimleri mezunları için;

  • Basketbol Takım Koçu,
  • Spor Psikologu,
  • Federasyon Temsilcisi,
  • Kişisel Antrenör,
  • Spor Terapisti,
  • Analist,
  • Beden Eğitimi Öğretmeni.

Egzersiz ve Spor Bilimleri bitirince ne olur?

Egzersiz ve Spor Bilimleri / Lisans Egzersiz ve spor bilimi bölümünden mezun olan öğrenciler, sağlıklı yaşam uzmanı olarak görev yapabilir. ... Spor Bilimleri ile ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi yapabilirler ve gerekli koşulları yerine getirmek şartıyla üniversitelerde akademik kadroda görev alabilirler.

Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans Programı Nedir?

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü, bireylerin sağlıklı yaşam, fiziksel uygunluk, performans ve kondisyon özelliklerini geliştirmeye yönelik ölçme, değerlendirme ve analiz yapabilen, sporun fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik boyutlarının farkında olan ve alanında bilimsel araştırmalar yapabilme becerisine sahip, ...

Pasif rekreasyon nedir?

Pasif Katılım; insanların kendilerinden bir şey katmadıkları ya da yapmak için aktif enerji sarf etmedikleri, etkinliklere katılmak yerine izledikleri, seyirci oldukları etkinlik türüdür. Televizyonda tenis maçı izlemek, bir stadyumda futbol karşılaşmasına gitmek, tiyatro oyunu izlemek vb. faaliyetlerdir.

Ticari rekreasyon alanına ne yapılabilir?

2- Ticari Rekreasyon Alanında eğlenme ve dinlenme amaçlı lokanta, büfe, çay bahçesi, ticaret, açık hava tiyatrosu, açık-kapalı spor tesisleri, hobi bahçesi, çocuk oyun alanları, dinlenme ve eğlence yerleri, yüzme havuzları, aquapark gibi rekreasyon ile ilgili tesisler ve sosyal kültürel tesisler yer alabilir.