Site aidatına nasıl itiraz edilir?

İçindekiler:

  1. Site aidatına nasıl itiraz edilir?
  2. Kiracılar aidata itiraz edebilir mi?
  3. Yüksek aidat nereye şikayet edilir?
  4. Bos daire temizlik parası öder mi?
  5. Site aidatları nereye şikayet edilir?
  6. Site aidatları neden yüksek?
  7. Aidatı kiracı mı öder ev sahibi mi?
  8. Hangi durumlarda apartman aidatı ödenmez?
  9. Apartman aidatını ödemeyen nasıl icraya verilir?
  10. Site yönetiminin aidatları artırma yetkisi var mıdır?
  11. Site yönetimi aidat artışı yapabilir mi?
  12. Aidat artışı neye göre yapılır?
  13. Kiralık evde aidatı kim öder?
  14. Kiracı aidatı ödemezse kim öder?
  15. Apartman aidatı kimler ödemez?
  16. Aidatını ödemeyen apartman sakini hakkında ne tür işlemler yapılabilir?

Site aidatına nasıl itiraz edilir?

- Apartman veya site aidatlarına itiraz ancak kat malikleri genel kuruluna katılım ile mümkün. Kurula ev sahipleri katılırken kiracılar sadece ev sahibinin vekaleti olması halinde katılabiliyor. Kurulda kararlar (yönetici seçimi haric) yüzde 51 oy ile alınıyor.

Kiracılar aidata itiraz edebilir mi?

İtiraz edebilirsiniz! Aidat ödemeleri, işletme projesi hazırlandıktan sonra 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 37. Maddesi'ne göre kat maliklerine iadeli taahhütlü mektupla iletilmek zorunda. İşletme projesi eline ulaşan kat maliki bu projeye 7 gün içinde itiraz edebilir.

Yüksek aidat nereye şikayet edilir?

Kat maliki, kat malikleri genel kuruluna katılmışsa itiraz ettiği maddelere ilişkin kabul etmeme nedenlerini karar defterine geçirmeli. Toplantıya katılan kat malikinin 30 gün, toplantıya katılmayanın ise kararı öğrenmesinden itibaren 6 ay içinde karara karşı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açma hakkı var.

Bos daire temizlik parası öder mi?

Evet alınır. Yani evin boş ya da dolu olması aidat ödeyip ödememeyi etkilemiyor. Ev kullanılsa da kullanılmasa da ev sahibinin sitenin giderlerine ortak olması gerekiyor.

Site aidatları nereye şikayet edilir?

Özellikle son yıllarda kalabalık şehirleşmeden ve büyük sitelerden dolayı bu tür sorunlar hızlı bir şekilde çözüme kavuşuyor. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne konu ile alakalı yapacağınız suç duyurusu son ve kesin bir çözüm olarak her zaman elinizin altında bulunuyor.

Site aidatları neden yüksek?

site aidatları neden yüksek Haberi Aidat miktarına en çok etki eden faktörlerin başında ortak alan masrafları geliyor. Site içerisindeki soysal tesislerde kullanılan elektrik, havuz bakımı, peyzaj gibi masraflar projenin büyüklüğüne ya da özelliğine göre aidat ücretlerini artırabiliyor.

Aidatı kiracı mı öder ev sahibi mi?

Günümüzde konutunu kiraya veren ev sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmelerinde, apartman aidatlarının kim tarafından ödeneceğine dair maddeler yer almaktadır. Uygulamada esas alınan kurallar genellikle bu yöndedir ve apartman aidatları kiracılar tarafından ödenir.

Hangi durumlarda apartman aidatı ödenmez?

Apartman Aidatı Hangi Durumda Ödenmez? Aidatlar yönetim tarafından üstlenilen hizmetlerin yerine getirilmediği takdirde ödenmez. ... Hizmet alamadıkları konuları tek tek tespit eden malikler konuyu yönetime bildirmelerine rağmen aidat alınmaya devam ediyorsa, Cimer ve tüketici hakem heyetine de başvurabilirler.

Apartman aidatını ödemeyen nasıl icraya verilir?

Ödenmeyen aidat alacağı avukat ile nasıl takip edilir? Ödenmeyen aidat alacağı (borcu) tahsili için apartman veya site yöneticiliği tarafından bu hususta yöneticiliğe ait karar defterine bir karar alınır. Alınan bu karar doğrultusunda gerekli vekaletname ilgili avukat adına düzenlenerek kendisine teslim edilir.

Site yönetiminin aidatları artırma yetkisi var mıdır?

Site yönetiminin aidatları artırma yetkisi var mıdır? Site yönetimlerinin görev ve yetkilerinin düzenlendiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenleniyor. Site yönetimlerinde bu bedeli gerektiğinde artırma ve gerektiğinde azaltma yetkisi bulunuyor.

Site yönetimi aidat artışı yapabilir mi?

Evet, kat malikleri toplantısı ile yönetimin artan masrafları belgeleyebilmesi durumunda ve çoğunluk kararı alınması halinde aidata zam yapılması mümkündür. Ancak yöneticinin sadece masraflar arttı beyanı ile kendi kendine daha yüksek bir apartman aidatı toplaması mümkün değildir.

Aidat artışı neye göre yapılır?

Peki aidat neye göre belirlenip toplanıyor gelin detaylarına bakalım; Apartman aidatı için toplanacak ödenek, apartman aidat yönetmeliğine göre, aidat bedeli, yetki verilmiş ise yönetici veya profesyonel bina yönetimi tarafından; yetki verilmemiş ise, Kat Malikleri Genel Kurulu tarafından belirlenir.

Kiralık evde aidatı kim öder?

Ancak kanuna göre aidat ödemek ev sahibinin sorumluluğundadır. Bu kanuna göre ev sahibi kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi, yönetici aylığı gibi giderlere ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderlerine katılmakla yükümlüdür.

Kiracı aidatı ödemezse kim öder?

Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? Kiracının ödemediği aidattan mal sahibi sorumlu oluyor. Bu nedenle mal sahibinin kiracısını sürekli kontrol etmesi, ödemediği aidatlar için uyarıda bulunması faydalı oluyor.

Apartman aidatı kimler ödemez?

Yasalarımız bir çok ödeme yükümlülüğünde istisnalar getirmiş olsa da aidat konusunda böyle bir ayrımcılık yoktur. Dolayısıyla kat malikleri veya kiracıların hepsi aidat ödemek zorundadır.

Aidatını ödemeyen apartman sakini hakkında ne tür işlemler yapılabilir?

Gider veya aidatı ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından dava açılabilir, icra takibi başlatılabilir. Belirttiğimiz gibi sadece yöneticinin değil her bir kat malikinin dava açma ve icra takibi başlatma yetkisi vardır.