Hazımsızlığı olanlar nasıl beslenmeli?

İçindekiler:

  1. Hazımsızlığı olanlar nasıl beslenmeli?
  2. Reflü hastası olanlar nasıl beslenmeli?
  3. Reflü hastaları hangi meyveleri yiyebilir?
  4. Süt reflüyü artırır mı?
  5. Reflüde kahvaltı nasıl olmalı?

Hazımsızlığı olanlar nasıl beslenmeli?

Çok tuzlu peynirlerden uzak durunuz. Çay, kahve, soda, kola ve alkollü içecekleri toplamda günde 3-4 fincandan fazla içmeyiniz. Süt, ıhlamur, açık çay ve diğer taze bitki çayları, limonata, ayran, salep ve taze meyve sularından içebilirsiniz. Tüketeceğiniz meyve suyunun ve ayranın çok ekşi olmamasına özen gösteriniz.

Reflü hastası olanlar nasıl beslenmeli?

Az az sık sık beslenilmeli, bir anda fazla yemek yemekten veya uzun süre aç kalmaktan kaçınılmalıdır. Yemek yerken sıvı alımı azaltılmalı, sıvı öğün aralarında alınmalıdır. Çok sıcak veya çok soğuk besinler tüketilmemelidir. Kaymak, krema, mayonez, tereyağı, margarin gibi yağlı besinlerden kaçınılmalıdır.

Reflü hastaları hangi meyveleri yiyebilir?

Reflü Hastaları Ne Yemeli?
  • Sebzeler: Domates asit içeriği yüksek olduğu için tüketilmez bunun dışında sebzeler haşlanarak tüketilebilir.
  • Meyveler: Meyvelerden elma, armut, muz, kavun, karpuz, üzüm tüketimi önerilir ama portakal, mandalina gibi meyvelerden uzak durulmalıdır.
Daha fazla öğe...

Süt reflüyü artırır mı?

Az ve sık beslenin, bir lokmayı en az 10 kere çiğneyin. Sıkı kemerler ve dar giysiler reflü şikayetlerinizi arttırır. Süt çok fazla gaz yapıyorsa onun yerine laktozsuz süt, ayran veya kefir tercih edebilirsiniz. Reflüyü tetiklememek için yemekten sonra en az 1-2 saat uzanmayın, yatağınızın baş kısmını 15 cm yükseltin.

Reflüde kahvaltı nasıl olmalı?

Reflüde en önemli öğün kahvaltıdır. Uyandıktan en geç 1 saat içinde kahvaltı yapılmalıdır. Sabah saatlerinde mide salgısı yüksek olduğu için midenizi rahat tutacak az tuzlu, hafif, az yağlı ya da yağsız besinler tercih edilmelidir. Hamur işleri kahvaltıda tüketilmemelidir.