Brezilya hangi iklim görülür?

İçindekiler:

  1. Brezilya hangi iklim görülür?
  2. Güneydoğu Asya'da hangi iklim görülür?
  3. Karadeniz'de Hangi bitki örtüsü görülür?
  4. Karadeniz bitkileri nelerdir?

Brezilya hangi iklim görülür?

Çok büyük bir ülke olan Brezilya'da iklim de çeşitlilik gösterir. Genele hâkim olan tropik iklim özelliklerine ek olarak beş farklı iklim kuşağı vardır: Ekvatoryal iklim, tropik iklim, yarı kurak iklim (savan iklimi), ılıman iklim, subtropikal iklim ve yüksek rakım tropikal iklim.

Güneydoğu Asya'da hangi iklim görülür?

Muson iklimi, tropikal iklim özellikleri taşıyan Güney, Güneydoğu ve Doğu Asya'da etkilidir. Görkemli yağmur bulutları, aralıksız yağış ve güçlü rüzgârları başta gelen özelliğidir. En yağışlı iklim tipidir dolayısı ile sık sık sel felaketi görünür.

Karadeniz'de Hangi bitki örtüsü görülür?

Birincisi Karadeniz kıyısı boyunca nemli, ılıman iklimde yetişmekte olan geniş yapraklı orman iken; diğeri dağların yükseklerinde nemli, soğuk iklimde yetişmekte olan iğne yapraklı ormanlardır. Karadeniz Bölgesinde bulunan ormanlar Karadeniz Bölgesinin bitki örtüsünü orman yapmıştır.

Karadeniz bitkileri nelerdir?

Bu orman kuşağında; kayın, kestane, gürgen, ıhlamur, akçaağaç, karaağaç, meşe, kızılağaç ve dişbudak türleri bulunur. Ormanlardaki ağaç türleri bazen tek, bazen toplu şekilde dağılış gösterir. Yıldız dağlarında meşe, kayın, gürgen yaygındır. Batı ve orta Karadeniz kuşağında, kestane, kayın ve gürgen yaygındır.