Antep Savunması sırasında canını bu vatan uğruna feda eden kahramanımız kimdir?

İçindekiler:

  1. Antep Savunması sırasında canını bu vatan uğruna feda eden kahramanımız kimdir?
  2. Antepteki milli mücadele kahramanımız kimdir?
  3. Gaziantep Kurtuluş savaşında hangi devletler tarafından işgal edildi?
  4. Izmir ve çevresi hangi konferansta Yunanlılara verilmiştir?

Antep Savunması sırasında canını bu vatan uğruna feda eden kahramanımız kimdir?

Antep savunması esnasında Antep Heyeti Merkeziyesi'nin önerisi üzerine Kilis Yolu Kuva-i Milliye Komutanlığı'na getirilen ve 'Düşman cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez' diyerek Kilis Yolu Elmalı Köprüsü üzerinde tek başına Fransız Ordusuna meydan okuyan, bütün Türk Milletine örnek alınacak bir cesaret timsali ...

Antepteki milli mücadele kahramanımız kimdir?

"Düşman arabaları cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez" Düşman arabaları cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez." sözleriyle adını tarihe yazdırdı. Düşmana karşı büyük direniş gösteren Şahin Bey ve fedaileri, 3 Şubat ve 18 Şubat 1920'de tam donanımlı Fransız birliklerini büyük hezimete uğrattı.

Gaziantep Kurtuluş savaşında hangi devletler tarafından işgal edildi?

Kurtuluş Savaşı'nda Mondros Mütarekesi'nin 7. maddesi gerekçe gösterilerek, 15 Ocak 1919'da İngilizler tarafından işgal edilen Gaziantep, Eylül 1919'da Fransızlara bırakıldı. İçlerinde gönüllü Ermeni birliklerinin de bulunduğu "Fransız işgal kuvvetleri" 29 Ekim 1919'da Antep'e girdi.

Izmir ve çevresi hangi konferansta Yunanlılara verilmiştir?

- Paris Barış Konferansında İzmir ve çevresi İngiltere'nin amaç ve istekleri doğrultusunda İtalya yerine Yunanistan'a verilmiştir. istememesinden kaynaklanmaktadır.