İşletme dalları nelerdir?

İçindekiler:

  1. İşletme dalları nelerdir?
  2. İşletme ile ne olunur?
  3. İşletme mezunları nerede çalışır?
  4. İşletme mezunu atanmak için kaç puan almalı?
  5. İşletme alt dalları nelerdir?
  6. İşletme Mezunları KPSS'de hangi oturumlara girecek?
  7. Neden işletme okunur?

İşletme dalları nelerdir?

İşletme Bölümü Lisans Programı; "İnsan Kaynakları Yönetimi", “Muhasebe ve Finansman”, “Pazarlama”, “Sayısal Yöntemler”, “Ticaret Hukuku”, "Üretim Yönetimi" ve “Yönetim ve Organizasyon” Anabilim dalları dahilinde açılan derslerden oluşmaktadır.

İşletme ile ne olunur?

İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.

İşletme mezunları nerede çalışır?

İşletme Yönetimi Bölümü mezunları, pek çok kurum içinde pazarlama, finans, alım-satım, insan kaynakları gibi pek çok alanda çalışma imkanı bulabilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler üniversitede kalarak akademik kariyer yapmaya devam ettiği takdirde bu kişiler, akademisyen olarak görev yapar.

İşletme mezunu atanmak için kaç puan almalı?

İşletme mezunlarının başvurabildiği bu kadrolara gerçekleştirilen yerleştirmelere bakıldığında en büyük puan ile atanan adayın 98,200 puan ile en küçük puan ile yerleştirilen adayın ise 86,366 puan ile yerleştirilmesinin yapıldığı görülmektedir.

İşletme alt dalları nelerdir?

İşletme bölümünü havuz programa dönüştürüp 6 alt uzmanlık alanı oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz eğitimlerinde Finans, Muhasebe ve Denetim, pazarlama, Uluslararası İşletmecilik, Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi ve Girişimcilik alanlarında uzmanlaşabilmektedirler.

İşletme Mezunları KPSS'de hangi oturumlara girecek?

İşletme bölümü mezunu adayların KPSS'ye iki yönden katılma imkanları bulunmaktadır. Bu yönler KPSS A Grubu sınavlarına katılarak a grubu kariyer mesleklere yerleşmek ile KPSS Lisans sınavına katılarak b grubu memurluklara yerleşmektir....Cumartesi Öğleden Sonra KPSS A Grubu oturumu;
  • Hukuk Testi.
  • İktisat Testi.
  • Maliye Testi.

Neden işletme okunur?

İşletme Bölümü iş dünyasında hizmet veren kurum ve kuruluşların muhasebe ve yönetim alanında, pazarlama, üretim gibi alanlarında söz sahibi olabilecek ve bu alanlarda yönetimleri ele alabilecek kişileri yetiştirmek amacıyla var olan bölümlerden bir tanesidir. Her sektörde işletmeci ihtiyacı bulunmaktadır.