Çakıntı ne demek sözlük anlamı?

İçindekiler:

  1. Çakıntı ne demek sözlük anlamı?
  2. Kimyasal madde ne demek TDK Sözlük?
  3. Kimyasal kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  4. Kimyasal madde ne demek Eodev?
  5. Morfolojik karakter nedir?
  6. Fizyolojik karakter nedir?
  7. Fizyolojik ırk nedir?
  8. Sarı ırk kime denir?
  9. Prognatizma nedir?

Çakıntı ne demek sözlük anlamı?

Şimşeğin çakma eylemi veya beklenmedik bir anda şimşek gibi çakma işi.

Kimyasal madde ne demek TDK Sözlük?

Belirli bir homojen bileşimi olan ve mekanik yollarla ayrılamayan maddelerin genel adı. Bütün element ve bileşikler kimyasal madde kabul edilir, çözelti, dispersiyon, alaşım ve kompozit malzemeler karışımdır.

Kimyasal kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Kimyasal : İçeriğinde doğal madde bulunmayan anlamına gelir. Kimyasal, sıvı, katı, aerosol ya da gaz halinde bulunan maddelerin tamamıdır. Kimyasal maddeler zararlıdır.

Kimyasal madde ne demek Eodev?

Kimyasal madde, bir maddenin sabit olarak bulunan bir kimyasal bileşimi sayesinde kendine özgü özelliklere sahip olmuş maddelere verilen addır. Kimyasal maddenin karakteri, iç yapısındaki özellikleri ile açıklanmaktadır. Kimyasal maddelerin kendi içerisinde bulundurduğu kimyasal bağlar fiziksel yollarla ayrılamaz.

Morfolojik karakter nedir?

Morfolojik Irk Karakterleri. Dışarıdan kolaylıkla fark edilebilen, basit kalıtım yoluyla yavrulara aktarılabilen ve çevreden çok az etkilenen veya etkilenmeyen karakterlerdir.

Fizyolojik karakter nedir?

Fizyolojik Karakterler Fizyolojik faaliyetlerle beliren, genellikle verimler şeklinde ortaya çıkan ve çevre faktörlerinden etkilenen özelliklerdir. Genelde kantitatif özellikleri kapsar.

Fizyolojik ırk nedir?

Bir patojen türünün, özellikle fungusların, türün diğer bireylerinden bir konakçının farklı çeşitlerini hastalandırmasına göre ayrılan bireyleri.

Sarı ırk kime denir?

Son zamanlarda bazı gazete ve mecmualarda, Türklerin mensup olduğu ırk hakkında bazı yazılar çıktı. Bunların hülâsası şudur: ... 2- Eskiden Türkler, sarı ırkın Ural – Altay zümresinden sayılır ve bu zümreye, Türkler, Moğollar, Tonguzlar, Finler ve Macarlar sokulurdu.

Prognatizma nedir?

Alt çene kemiğinin önde ve alt dişlerin belirgin bir şekilde çıkık olduğu yüz şekline prognatizm, alt çene kemiğinin daha geride kalarak üst çene ve dişlerin ön plana çıktığı yüz biçimine ise retrognatizm denir.