F klavyede virgül nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. F klavyede virgül nasıl yapılır?
  2. Bilgisayarda parantez işareti nasıl yapılır?
  3. Iki nokta üst üste bilgisayarda nasıl yapılır?
  4. Iki nokta üst üste nasıl kullanılır?
  5. Bilgisayarda noktalı virgül işareti nasıl yapılır?
  6. Klavyede 2 nokta nasıl yapılır?

F klavyede virgül nasıl yapılır?

Virgül işareti klavyede; ALT+44 tuşları ile yapılır.

Bilgisayarda parantez işareti nasıl yapılır?

Klavyeden sağ parantez işaretini oluşturmak için; ilk olarak 'Shift' tuşuna basılı tutun ve üst rakam tuşlarından '9' rakamına basın. Bu tuş kombinasyonları ile yay ayraç (parantez) işaretini dilediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.

Iki nokta üst üste bilgisayarda nasıl yapılır?

Klavyede iki nokta üst üste işaretini oluşturmak için 2'li tuş kombinasyonu yapmanız gerekmektedir. İki nokta üst üste işaretini oluşturmak için kullanacağımız tuş kombinasyonu; 'Shift' tuşu ve 'nokta' tuşu ile yapılmaktadır.

Iki nokta üst üste nasıl kullanılır?

Aynı zamanda iki nokta üst üste olarak da bilinir. Genellikle açıklaması yapılan cümlelerin sonuna konur. Bunun dışında kullanım alanı çok geniştir. Roman, hikaye gibi edebi metinlerde karşılıklı konuşmalarda sıklıkla kullanılır.

Bilgisayarda noktalı virgül işareti nasıl yapılır?

Klavyede Enter tuşunun altında ya da üstünde yer alan noktalı virgülü göreceksiniz. Kullanmak için Shıft + (,) tuşuna bastığınız zaman noktalı virgülü oluşturmuş olursunuz.

Klavyede 2 nokta nasıl yapılır?

İşte klavye üzerinden gerçekleştireceğiniz işlem bu kadar basit. Sizce de kolay öyle değil mi? Tekrar hatırlatmakta fayda var; Klavyede iki nokta üst üste (:) işareti Shift + Nokta (.) tuşuna basılarak oluşturulur.