2001 de hangi parti iktidardı?

İçindekiler:

  1. 2001 de hangi parti iktidardı?
  2. Demokratik Sol Parti ne zaman kuruldu?
  3. Bülent Ecevit hangi parti?
  4. Bülent Ecevit neden DSP yi kurdu?
  5. 1998 yılında iktidarda kim vardı?
  6. Demokratik Sol Partinin ilk genel başkanı kimdir?
  7. Bülent Ecevit solcu mu?
  8. 2001 krizi nasıl başladı?
  9. 1964 yılında iktidarda kim vardı?

2001 de hangi parti iktidardı?

'de yapılan seçimlerde iktidarda bulunan MHP %8,35, ANAP %5,12 ve DSP %1,22 oy alarak tamamen TBMM'nin dışında kaldılar. 'de Abdullah Gül'ün 58. hükûmeti kurmasıyla 57. hükûmet sona erdi.

Demokratik Sol Parti ne zaman kuruldu?

, Türkiye Demokratik Sol Parti/Kuruluş tarihi

Bülent Ecevit hangi parti?

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Ecevit/Siyasi partileri

Bülent Ecevit neden DSP yi kurdu?

Bülent Ecevit, demokratik sol söylemi bir partiyle yeniden hayata döndürmek istiyordu. Bunun sonucunda, yasaklı olan Bülent Ecevit'in yerine eşi Rahşan Ecevit 'te bu projeyi hayata geçirdi ve Demokratik Sol Parti'yi kurdu.

1998 yılında iktidarda kim vardı?

Yılmaz Hükûmeti veya ANASOL-D Hükûmeti, 30 Haziran 1997- tarihleri arasında görev yapan, Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti ve Demokrat Türkiye Partisi koalisyonunun oluşturduğu Türkiye hükûmetidir.

Demokratik Sol Partinin ilk genel başkanı kimdir?

Demokratik Sol Parti genel başkanları listesi
#İsimGörev Başlangıcı
1Rahşan Ecevit
2Bülent Ecevit
3Necdet Karababa
4Bülent Ecevit
4 satır daha

Bülent Ecevit solcu mu?

Bülent Ecevit'in öncülüğündeki Ortanın Solu hareketi, 1960'ların sonlarında Demokratik Sol adını benimsedi. ... Ecevit, 'de Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin üçüncü genel başkanı oldu.

2001 krizi nasıl başladı?

Kriz, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasındaki tartışmayla patlak verdi. 21 Şubat 2001 tarihli toplantıda Sezer'in Ecevit'e anasaya kitapçığı fırlatması olayından hemen sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda % 18,1 oranında düşüş yaşandı gecelik ...

1964 yılında iktidarda kim vardı?

İnönü Hükûmeti, İsmet İnönü'nün başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kurulan ve bağımsız milletvekillerinin desteklediği bir azınlık hükûmetidir. Onuncu İnönü Hükûmeti olarak da bilinir. 28. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti, 25 Aralık 1963 - tarihleri arasında görev yaptı.