Sağlık Yönetimi olmak için hangi bölüm okunmalı?

İçindekiler:

  1. Sağlık Yönetimi olmak için hangi bölüm okunmalı?
  2. Saglık Yönetimi okunur mu?
  3. Sağlık yönetimi lisans mezunu ne iş yapar?
  4. Bankacılık ve Finans Bölümü ne iş yapar?
  5. Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans bölümleri nelerdir?

Sağlık Yönetimi olmak için hangi bölüm okunmalı?

Sağlık Yönetimi bölümü, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan 4 yıllık lisans eğitimi veren bir bölüm. Sağlık Yönetimi bölümü sağlık kurumlarının yönetim ve işletimini yapacak sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi hedefliyor. Bölümden mezun olan öğrencilere “Sağlık Yöneticisi” unvanı veriliyor.

Saglık Yönetimi okunur mu?

Sağlık yönetimi bölümü üniversitelerde 4 yıllık lisans eğitimi verilen geleceğin meslekleri arasında görülen bir meslek türüdür. Bazı üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alır fakat bazı üniversitelerde ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapsamında bu bölümün eğitimi verilir.

Sağlık yönetimi lisans mezunu ne iş yapar?

Sağlık yönetimi bölümü mezunları, kamu ve özel sektöre ait olan sağlık işletmelerinde yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca, sigortacılık, ilaç ve tıbbi cihaz üretimi gibi sağlık sektörüyle ilgili şirketlerde yöneticilik yapabilirler.

Bankacılık ve Finans Bölümü ne iş yapar?

Bankacılık ve finans mezunu olan kişiler hesap yönetimi yapmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler banka, özel sektör veya devlet kurumlarında çalışabilirler. Aynı zamanda da bu bölümden mezun olan kişiler hesap denetleme, para yönetimi ve uluslararası bankacılık gibi işler yapabilirler.

Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans bölümleri nelerdir?

Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek lisans programına temel olarak sağlık yönetimi bölümü veya ebelik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, beslenme ve diyetetik, acil yardım ve afet yönetimi, odyoloji, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümleri ve iibf bölümleri veya tıp fakültesi mezunları kabul edilecektir.