Izmir Kuşadası'nda Kaç Şiddetinde deprem Oldu?

İçindekiler:

  1. Izmir Kuşadası'nda Kaç Şiddetinde deprem Oldu?
  2. Kuşadası'nda deprem oldu mu?
  3. Kuşadası'ndaki deprem kaç büyüklüğünde?
  4. Kuşadası depremden nasıl etkilendi?
  5. Söke kaçıncı derece deprem bölgesi?
  6. Aydın'da deprem ne kadar sürdü?

Izmir Kuşadası'nda Kaç Şiddetinde deprem Oldu?

Kuşadası Körfezi'nde İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür mahallesi açıklarında 4 dakika arayla 4.4 ve 4.3 büyüklüğünde, 7 dakika sonra da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr.

Kuşadası'nda deprem oldu mu?

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 3.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Kentte uzun süre hissedilen deprem panik oluşturdu. Deprem, saat 01.36 sıralarında Kuşadası'nda meydana geldi. Afad'dan edinilen bilgiye göre, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan depremin derinliği 11.35 kilometre 3.8 şiddetinde kaydedildi.

Kuşadası'ndaki deprem kaç büyüklüğünde?

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında Aydın'ın Kuşadası ilçesinde saat 23.03'te 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. Ege Denizi'nde meydana gelen depremle ilgili ayrıntıları Twitter hesabından açıklayan AFAD, 3.6 şiddetindeki sarsıntının yerin 11.64 kilometre derinliğinde olduğunu açıkladı.

Kuşadası depremden nasıl etkilendi?

Deprem merkezine 40 km uzakta olan Kuşadası'nda 17 binanın ağır hasarlı, 269'u konut, 42'si ticarethane, 2'si depo ve biri de okul olmak üzere 314 binanın ise orta hasarlı olduğu belirlenmiştir. Doğal Afetler Sigorta Kurumu (DASK), hasarlar nedeniyle 2 milyar TL'ye yakın bir hasar olduğunu açıklamıştır.

Söke kaçıncı derece deprem bölgesi?

Söke'nin 1. derece deprem kuşağında olduğunu, kentsel dönüşümün bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Söke Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Müteahhit Adil Orhan Demir ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Söke'de yaklaşık 24 bin mesken bulunmaktadır.

Aydın'da deprem ne kadar sürdü?

Anadolu'da XIX. yüzyılın son büyük depremi olarak nitelendirebileceğimiz 1899 Aydın-Denizli depremi, Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre IX şiddetinde13 olmuştur. 20 Eylül Çarşamba günü sabaha karşı saat 4 civarında14 gerçekleşen deprem, yaklaşık 40 saniye sürmüştür15.