Küp açılımı ne demek?

İçindekiler:

  1. Küp açılımı ne demek?
  2. Küp şekilleri nelerdir?
  3. Tam küp nasıl yapılır?
  4. Küp kaç parçadan oluşur?
  5. 1 küp kaç birimdir?
  6. Zeka küpünü kim icat etti?
  7. Küp alan nasıl bulunur?

Küp açılımı ne demek?

Küp açılımı dendiğinde ilk akla gelen şey çarpanlara ayırmadır. (x³ + y³) şeklinde ifade ettiğimiz açılımlara küp açılımı denir. Sınavlarda en fazla çıkan soru kalıpları, iki ifadenin toplamı-farkının küpü ya da iki ifadenin küpünün toplamı-farkı şeklindedir. ... İki küp toplamı: x³ + y³ = (x + y).(x² - xy + y²)

Küp şekilleri nelerdir?

Küp: Birbirine eşit olan 6 tane kenarı bulunan, üç boyutlu ve dik açı ile birleşen 6 yüzlü şekillere küp denir. Dışarıdan baktığımız zaman küplerin her yüzeyi aynı şekilde birbirine benzerdir. Aynı zamanda küpün dış kısımları bir kare gibi görünüme sahiptir. Kenarları eşit olan 2 boyutlu çizimler kare olarak bilinir.

Tam küp nasıl yapılır?

Tam Küp Açılımı Formülleri İki ifadenin farkının küpü: (x - y)³ = x³ - 3x² y + 3xy² - y³ şeklindedir.

Küp kaç parçadan oluşur?

Yani küp aslında kesişen üç eksende altı orta kareyi tutan bir merkez parça ve bu merkez parçanın üzerine takılan ve üzerinde dönebilen yirmi küçük plastik parçadan oluşmaktadır. Küpü kolayca parçalarına ayırmak mümkündür.

1 küp kaç birimdir?

Kenarları 1 birim olan küp. Birim küp, hacim ölçüsü birimi olarak kullanılır. Birim küp br3 şeklinde gösterilir.

Zeka küpünü kim icat etti?

Ernő Rubik Rubik Küpü/Yaratıcıları

Küp alan nasıl bulunur?

Bilindiği üzere küp 6 kenardan oluşur ve her bir kenar her açıdan birbirine eşittir. Bu doğrultuda küpün yüzey alanını bulabilmek için, öncelikle kenar uzunluğunun karesi alınır. Böylece bir kenarın yüzey alanı bulunmuş olur. Daha sonra bu yüzey alanı 6 ile çarpılır ve küpün yüzey alanı ortaya çıkar.