Vücuttaki halsizliğin sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Vücuttaki halsizliğin sebebi nedir?
  2. Halsizlik neyin belirtisi?
  3. Gün içinde kendimi çok yorgun hissediyorum ne yapmalıyım?
  4. Vucut yorgunluğunu ne giderir?
  5. Vücut kırgınlığına ne iyi gelir?

Vücuttaki halsizliğin sebebi nedir?

Kişinin yaşadığı kansızlık, anemi sorunu. Kişinin tiroid bezlerinin olması gerekenden daha az çalışması Kişinin bağ dokusundaki bazı hastalıkları Kişinin metabolizma çalışma sistemindeki bazı bozukluklar.

Halsizlik neyin belirtisi?

Halsizlik şikayeti ile gelen bir hastada anemi, tiroid bezinin az yada çok çalıştığı hastalıklar, pek çok sistemi ilgilendiren kronik hastalıklar ve hatta kanserin ekarte edilmiş olması gerekir. Yorgunluk ve halsizlik kalp yetersizliğinin de bir belirtisi olabilir.

Gün içinde kendimi çok yorgun hissediyorum ne yapmalıyım?

Kendinizi yorgun hissederken, spor yapmanın sizi daha da yoracağı yanılgısına düşmeyin. Aksine düzenli olarak egzersiz yapmak, yorgun hissetmenizi önler ve sizi dinç tutar. Gün içerisinde kısa yürüyüşler, evde de kolayca yapabileceğiniz egzersiz programları, yüzme, koşu, pilates gibi sporlardan destek alın.

Vucut yorgunluğunu ne giderir?

Şekerleme yapmak, spor sonrası istirahat, yürüyüş yapmak vücut yorgunluğunuzu en aza indirir. Mate ve nane yapraklarıyla demlenen çay, uyarıcı etkiye sahip olup birkaç kabuk tarçınla kan şekerinizi dengeleyerek daha enerjik hissetmenizi sağlar. Bununla birlikte yeşil ve beyaz çay içmek vücut yorgunluğunu azaltır.

Vücut kırgınlığına ne iyi gelir?

-Fındık, ceviz ve badem gibi kuru yemişleri tüketin. -Çörek otu tüketmek, halsizliğin azalmasına yardımcı olur. -Çorba ve yemeklere bol miktarda soğan sarımsak koymaya özen gösterin. -Yeşil çay içerek vücudunuzdaki kırgınlığı büyük ölçüde azaltabilirsiniz.