Engelli adına alınan araç nasıl satılır?

İçindekiler:

  1. Engelli adına alınan araç nasıl satılır?
  2. Engelli adına alınan araç ne zaman satılabilir?
  3. ÖTV indirimli araç kaç yıl satılamaz?
  4. Engelli araç satışı nasıl yapılır 2021?
  5. 90 engelli araç kimin üzerine olur?
  6. Engelli aracı kaç yıl sonra satılabilir 2021?
  7. Vasi araç satışı yapabilir mi?
  8. Engelli araç miras kalır mı?
  9. 5 yılı dolan engelli araç satışı nasıl yapılır?

Engelli adına alınan araç nasıl satılır?

Engelli bir vatandaş başka bir engelli vatandaşa sahip olduğu aracı herhangi bir süre içerisinde satabilir, bu noktada bir süre kısıtlaması bulunmaz. Engelliden engelliye araç satışında tescil ve satış işlemleri için noterde tescile ilişkin bir belgenin düzenlenmesi gerekir.

Engelli adına alınan araç ne zaman satılabilir?

Engelli bireyler araçlarını aldıktan 5 yıl sonra engeli olmayan bir kişiye ÖTV ödemeden satabilirler mi? Bir engelli aracının 5 yıl içinde satılması durumunda ÖTV istisnası hakkı kaybedilir ve ödenmesi gerekir. 5 yılını tamamladıktan sonra ise herhangi bir ÖTV ödemesi yapılmadan satılabilir.

ÖTV indirimli araç kaç yıl satılamaz?

Engelli kişiye ait araçların ödünç verilmesi kesinlikle mümkün değildir, Bir engelli aracının 5 yıl içinde satılması durumunda ÖTV istisnası hakkı kaybedilir ve ödenmesi gerekir. 5 yılını tamamladıktan sonra ise herhangi bir ÖTV ödemesi yapılmadan satılabilir.

Engelli araç satışı nasıl yapılır 2021?

Alıcı ile mahkemeye gidiyorsunuz mahkeme aracın bedelinin engelli kişinin hesabına yatırlmasını istiyor. Alıcı aracın bedelini engelli kişinin hesabına yatırarak satış işlemleri tamamlanıyor.

90 engelli araç kimin üzerine olur?

Engelliler adına alınan araçları araçta yapılan donanım değişikliğine göre şu kişiler kullanabilir. % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı.

Engelli aracı kaç yıl sonra satılabilir 2021?

Bu hükme göre; Kanunun 7/2 nci maddesinde düzenlenen istisnadan yararlanan malul ve engellilerin bu kapsamda iktisap ettikleri araçları 5 yıldan fazla kullanarak bir başkasına satması durumunda, aracı alan kişi tarafından ÖTV ödenmeyecektir.

Vasi araç satışı yapabilir mi?

Sürekli bakıma muhtaç olduğu için vasi atanmış engelliler, sadece engelli raporu ve vasi belgesiyle araç alabiliyorken, iş aracın satışına geldiğinde sulh hakimliğinden karar çıkarmak gerekiyor.

Engelli araç miras kalır mı?

Bu düzenlemelerden hareketle, malul ve engellilerin söz konusu istisna uygulamasından yararlanarak iktisap ettikleri kayıt ve tescile tabi araçlardan veraset yoluyla mirasçılarına intikalinde ÖTV aranmayacağı, aynı şekilde istisnadan yararlanılarak iktisap edilen araçların veraset yoluyla ÖTV uygulanmadan varislere ...

5 yılı dolan engelli araç satışı nasıl yapılır?

Bunun için yapmanız gereken işlem ise notere gidip satış işlemini gerçekleştirmek. İşi bilmeyen bazı noterler emniyetteki şerhi kaldırmanızı isteyebilir bunlara hiç gerek yok. Siz noterden satışı yapınız aracı alan kişi ruhsatı ve plakayı çıkartabilir.