Etiyoloji ve Risk Faktörleri aynı mı?

İçindekiler:

  1. Etiyoloji ve Risk Faktörleri aynı mı?
  2. Kanser gelişimine neden olan faktörler?
  3. Kaç çeşit risk faktörü vardır *?
  4. Etiyoloji nedir örnek?
  5. Epidemiyolog olmak için lisede hangi bölüm okunmalı?

Etiyoloji ve Risk Faktörleri aynı mı?

Etiyoloji hastalıkların nedenlerini inceler. Aynı zamanda bu bilim dalı hastalık oluşumunu etkileyen bu hastalığa katkıda bulunan risk faktörlerini belirler. Etiyoloji bilim dalı aynı zamanda hastalığa neden olan etkenlerin saptanmasında önemli bir rol oynar.

Kanser gelişimine neden olan faktörler?

Ev ya da iş yerinde bulunan bazı maddeler, kanser riskini artırır. Asbest, radon, hava kirliliği, UV radyasyon, sigaraya maruz kalma çevresel risk faktörlerindendir. Yine diyetle alınan bazı besinler kanser gelişim riskini artırırken, bazıları da koruyucu olabilmektedir.

Kaç çeşit risk faktörü vardır *?

Gerçekleştirilen uygulamada, farklı firmaların veri setleri üzerinde faktör kararı verilerek gereksiz risk faktörlerinin projelerden çıkarıl- ması sağlanmış, 32 risk faktörü kendi içinde sıralanarak hangi alt alanın en çok risk taşıdığı ortaya konulmuştur.

Etiyoloji nedir örnek?

Felsefe, fizik, psikoloji ve biyolojide çeşitli fenomenlerin nedenlerini açıklamak, incelemek anlamında kullanılır. Genel olarak, etiyoloji şeylerin niye olduğunun, olan şeylerin arkasındaki nedenlerin incelenmesidir. Tıpta ise etiyoloji, hastalık veya patolojilerin neden ve değişkenlerini araştırmaktır.

Epidemiyolog olmak için lisede hangi bölüm okunmalı?

Epidemiyoloji doktoru olmak için belli eğitimlerin alınmış olması gerekir. Buna göre sağlık meslek liselerinden mezun olan kişiler üniversitelerin tıp fakültelerinde eğitim alabilirler. Bunun için 6 yıllık eğitim veren Tıp Fakültesinden mezun olmak gerekir.