0-3 yaş neden önemli?

İçindekiler:

  1. 0-3 yaş neden önemli?
  2. 3 buçuk yaş çocuğu neler yapabilir?
  3. 3 yaş kaça kadar sayar?
  4. 3 yaş çocuğu neler yemeli?
  5. 4 yaş erkek çocuğu neler yapar?

0-3 yaş neden önemli?

Çünkü 0-3 yaş dönemi zihinsel gelişim ve sağlıklı büyüme için çok kritik bir dönemdir. Bu dönemde bebekler çok hızlı büyür ve gelişirler. Sonraki dönemlerde büyüme ve gelişme hızı düşer. Özellikle beyin gelişimi için 0-3 yaş dönemi hayati önem taşır.

3 buçuk yaş çocuğu neler yapabilir?

Motor becerileri de iyice gelişmiştir. Bilişsel, dil gelişimi de, ilerlemektedir. Sayı sayar, renkleri, kavramları öğrenir, soru sorar, benlik ve cinsiyet duygusu gelişmeye başlar. Ben merkezli dönemden topluma dönük duruma geçmeye başlamıştır.

3 yaş kaça kadar sayar?

3 yaşına yaklaştığında çocuğunuz artık sayı sayma yeteneğini kazanmaya başlayacaktır. Genelde 2 yaşında çocuklar 2'ye, 3 yaşında ise 3'e kadar anlamını bilerek sayabilirler. Bazı çocuklar 10'a kadar sayabilmektedir ancak bu genelde anlamlarını bildiklerinden değil sayıları ezberledikleri içindir.

3 yaş çocuğu neler yemeli?

Bu dönemde de çocuklar günde dört- altı öğün beslenmeli, temel besin gruplarından süt ve sütlü gıdalar; et, tavuk, balık, yumurta ve baklagiller; sebze ve meyveler; unlu ve nişastalı besinler yeterli ve dengeli verilmelidir. Ülkemizde en sık yapılan hatalardan biri çocuğu yemeğin suyuna ekmek bandırılarak beslemektir.

4 yaş erkek çocuğu neler yapar?

Anne babalar 4 yaşındaki çocuklarının artık daha bağımsız, birçok işini kendi yapabilen, kontrolü gelişmiş, daha meraklı ve biraz daha kendi kendine yetebilen bir çocuk olmaya başladığını fark eder. 4 yaşındaki bir çocuk bedeninin hakimiyetini ve kontrolünü de çok daha iyi sağlamaya başlamıştır, bu sayede artık ileri ...