TDK egzoz nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. TDK egzoz nasıl yazılır?
  2. Egzozun doğru yazımı nasıl?
  3. Egzoz borusu nasıl yazılır?
  4. Herkes nasıl yazılır?
  5. Egzoz nasıl söylenir?
  6. Egzoz tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?
  7. Egzos tıkanıklığı nasıl anlaşılır?

TDK egzoz nasıl yazılır?

Çok sık gerçekleştirilen yazım hataları içerisinde egzoz kelimesi geliyor. Bu doğrultuda hem okunuşu hem de yazılışı üzerinden kelimenin gerçek yapısı, 'Egzoz' olarak öne çıkmaktadır. Bu şekilde cümle içerisinde ya da tek başına amaca uygun biçimde kullanılabilir.

Egzozun doğru yazımı nasıl?

Egkzoz nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "egsoz" şeklindedir.

Egzoz borusu nasıl yazılır?

İşte çok sorgulanan bu kelimenin doğru yazılışıEGZOZ NASIL YAZILIR? Otomobillerde kullanılan ve motorun oluşturduğu kirli havayı dışarıya tahliye eden uzun borulara egzoz denir. Egzos, egzost, eksoz gibi hatalı kullanımlara olan kelimenin TDK'ya göre doğru yazılışı egzoz şeklinde olmalıdır.

Herkes nasıl yazılır?

HERKES NE DEMEK: İnsanların bütünü, cümle âlem anlamındadır. HERKES NASIL YAZILIR? Bu kelimenin herkes mi, herkez mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı herkes şeklinde olmalıdır.

Egzoz nasıl söylenir?

EGZOZ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “egzoz mu, eksoz mu, egzost mu ya da egzos mu” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı egzoz şeklinde olmalıdır.

Egzoz tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?

Tıkanmış Egzoz Belirtileri
  1. Aracın çekişinin düşmesidir. ...
  2. Araç egzoz dumanını rahat bir şekilde atamayacağı için motora geri basacaktır. ...
  3. Egzozdaki tıkanıklık lamba sensörünün çalışmasını engelleyeceği için motorun rolanti devrinde çalışmasını da kötü yönde etkiler.
  4. Aracın yakıt tüketimi oldukça artar.
Daha fazla öğe...

Egzos tıkanıklığı nasıl anlaşılır?

Tıkırtı, susturucunun içinde bir şeyin parçalandığını ve bir kısıtlamaya neden olduğunu gösterir. Ayrıca, yerine cıvatalıysa (birçoğu kaynaklıdır) susturucuyu sökmeyi deneyebilirsiniz. Susturucu çıkarıldığında, geri basınç önemli ölçüde düşer ve motor performansı normale dönerse, susturucu tıkanmış demektir.