Silivri İstanbul'un ne tarafında?

İçindekiler:

  1. Silivri İstanbul'un ne tarafında?
  2. Silivri Denizi nereye bağlı?
  3. Silivri Anadolu yakasinda mi?
  4. Silivri ismi nereden geliyor?
  5. Silivri Marmara Denizi mi?
  6. Silivri Anadolu mu Avrupa mı?
  7. Semizkumlar hangi semt?
  8. Silivride deniz temiz mi?
  9. Silivri Denizi Marmara mı?
  10. Silivride kaç köy var?
  11. Silivri ne dir?
  12. Silivri denize girilir mi?
  13. Silivri semizkumlar nereye bağlı?
  14. Silivri'de kaç mahalle var?

Silivri İstanbul'un ne tarafında?

İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçenin, güneyinde Marmara Denizi, batısında Tekirdağ'a bağlı Çorlu ve Marmaraereğlisi ilçeleri, doğusunda ve kuzeyinde ise sırasıyla İstanbul'a bağlı Büyükçekmece ile Çatalca ilçeleri yer alıyor.

Silivri Denizi nereye bağlı?

Silivri İstanbul'a bağlı bir ilçedir.

Silivri Anadolu yakasinda mi?

Silivri Avrupa yakasında İstanbul merkezine 67 km. uzaklıkta bir sahil beldesidir. İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Silivri 760 km2 yüzölçümüne sahiptir. Doğusunda B.çekmece, kuzeyinde Çatalca,batısında Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçeleri ve güneyinde Marmara Denizi bulunmaktadır.

Silivri ismi nereden geliyor?

Silivri Adı Güncel kaynaklarda daha çok “Selymbria” veya “Selybria” şekline de rastlanmaktadır. Bu ad Srabon'un şehrin mitolojik kurucusunun adı olarak bildirdiği “Selüs” (Silus, Silur, Silis) ismi ile Trak dilinde şehir anlamına gelen “bria” sözcüğünün birleşiminden ortaya çıkan “Selüs'ün Şehri ” nden gelmektedir.

Silivri Marmara Denizi mi?

Silivri 41 derece 03 kuzey paraleli ve 28 derece 20 doğu meridyenlerinin birleştiği noktada,istanbul iline bağlı ve il merkezinin 67 km batısında, Marmara Denizi sahilindedir. ... Doğusunda B.çekmece, kuzeyinde Çatalca,batısında Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçeleri ve güneyinde Marmara Denizi bulunmaktadır.

Silivri Anadolu mu Avrupa mı?

Silivri Avrupa yakasında İstanbul merkezine 67 km. uzaklıkta bir sahil beldesidir. İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Silivri 760 km2 yüzölçümüne sahiptir. Doğusunda B.çekmece, kuzeyinde Çatalca,batısında Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçeleri ve güneyinde Marmara Denizi bulunmaktadır.

Semizkumlar hangi semt?

Semt/Mahalle olarak Semizkumlar Mh. ve Silivri ilçesine bağlıdır.

Silivride deniz temiz mi?

Silivri: İlçedeki Selimpaşa Plajı, 500 metre uzunlukta. Yüzme Suyu Takip Sistemi'ne göre 'çok temiz' özeliğe sahip. Silivri'de ayrıca Semizkum, Çanta, Gümüşyaka plajları da en çok tercih edilenlerden.

Silivri Denizi Marmara mı?

Coğrafyamız. Silivri 41 derece 03 kuzey paraleli ve 28 derece 20 doğu meridyenlerinin birleştiği noktada,istanbul iline bağlı ve il merkezinin 67 km batısında, Marmara Denizi sahilindedir.

Silivride kaç köy var?

Söndürülen belde belediyeleri : Selimpaşa, Değirmenköy, Kavaklı, Gümüşyaka, Çanta, Ortaköy ve B.Çavuşludur. Silivri'ye bağlı 13 köy ise şunlardır : Akören, Bekirli, Beyciler, Büyüksinekli, Çeltik, Danamandıra, Fener, Küçüksinekli, Kurfallı, Sayalar, Seymen, Çayırdere, B.kılıçlı.

Silivri ne dir?

Silivri, Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul iline bağlı bir ilçe, İstanbul il merkezinin 69 kilometre batısında, D-100 (eski E-5) karayolu üzerinde bulunan bir sâhil şehri.

Silivri denize girilir mi?

Silivri denizi sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından sıkça tercih edilmekle birlikte yüzme bilmeyenler için de güvenlidir. Silivri Plajı'nın yanı sıra Semizkum Plajı, Papatya Plajı, Gümüşkaya Plajı ilçede denizin tadını çıkarabileceğiniz, kumsalda güneşlenip dinlenebileceğiniz en iyi plajlar arasındadır.

Silivri semizkumlar nereye bağlı?

Semizkumlar Mahallesi 41.076740 enlem ve 28.174677 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Semizkumlar Mh. ve Silivri ilçesine bağlıdır. Semizkumlar Mahallesi haritası Istanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Semizkumlar Mahallesi posta kodu 34570.

Silivri'de kaç mahalle var?

Silivri merkez ilçe belediyesi ve 08 tarihli ve 26824 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5747 Sayılı Kanun'a göre belediye tüzel kişilikleri kaldırılarak mahalle haline gelen 7 belde ile beraber toplam 22 mahalle muhtarlığı ve 13 köy muhtarlığı bulunmaktadır.