Kürtaj nasıl ve nerede yapılır?

İçindekiler:

  1. Kürtaj nasıl ve nerede yapılır?
  2. Bebek aldırmak için ne gerekli?
  3. Devlet hastanesinde kürtaj yapılabilir mi?
  4. Kürtaj hangi durumlarda caiz olur?
  5. 7 haftalık bebek alınır mı?
  6. Kürtaj ne kadar fiyatları ortalama?
  7. Kürtaj anestezisi ne kadar sürer?

Kürtaj nasıl ve nerede yapılır?

Kürtaj işlemi hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde yapılabilir. Ancak devlet hastanelerinde doktor onayıyla ve anne ya da bebeğin sağlığı tehlikeydiyse bu işlem uygulanır. Devlet hastanelerinde istemeyen gebeliklerin keyfi olarak sonlandırılması mümkün değildir.

Bebek aldırmak için ne gerekli?

18 yaşından büyük ve evli olan bayanlar eşlerinin imzası ile onay alınarak kürtaj olabilirler. 18 yaşından büyük ve bekar olan bayanlar ise sadece kendi rızaları ile kürtaj olabilirler. 18 yaşından küçük olanların evli veya bekar olsalar da anne-babalarının onayı gerekir.

Devlet hastanesinde kürtaj yapılabilir mi?

Kürtaj yani gebelik sonlandırma işlemi özel hastanelerde olduğu gibi devlet hastanelerinde de yapılır ancak devlet hastanelerinde kendi isteğinize bağlı olarak kürtaj yaptıramazsınız. Bebeğinizde ya da sizde ciddi sağlık sorunları tespit edildiği durumlarda devlet hastanesinde kürtaj yaptırılır.

Kürtaj hangi durumlarda caiz olur?

Bazı Hanefi fakihlere göre 120 günden önce cenine müdahale caizdir. Onlara göre 120 günden -4 aydan- önce kürtajla alınanı çocuk -ceninsaymak mümkün değildir. ... Diğer Hanefilere göre ise 120 günden önce de kürtaj caiz değildir. 120 günden sonra ise kürtaj tamamen haramdır.

7 haftalık bebek alınır mı?

Kürtajın yasal olabilmesi için gebeliğin ilk 10 hafta içerisinde sonlandırılması gerekmektedir. 7 hafta 10 haftadan az olduğu için yasal olarak kürtaj işlemi gerçekleştirilebilir. Kişinin bu durumda istenmeyen gebelik için bir neden sunmasına gerek yoktur.

Kürtaj ne kadar fiyatları ortalama?

Bebek aldırma fiyatı ya da çocuk aldırma fiyatı ne kadar sorusu merak edilmektedir. Kürtaj fiyatları kliniğe, şehre ve yapan doktora göre değişir. Genellikle 1000 TL ile 3000 TL arasında değişir. Ayrıca işlemin anestezi altında olup olmaması da fiyatı etkilemektedir.

Kürtaj anestezisi ne kadar sürer?

Genel anestezi bir anestezi uzmanı tarafından verilir, işlem ortalama beş dakika sürer. İşlemden sonra hasta yaklaşık yarım saat dinlendikten sonra günlük yaşamına dönebilir. İşlemden en az altı saat öncesinden itibaren hiçbir besin almamalı, su içmemelidir.