LGS boş kontenjanlar nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. LGS boş kontenjanlar nasıl bakılır?
  2. Lise nakil işlemi ne zaman başlıyor?
  3. 9 sınıf nakiller ne zaman başlıyor?
  4. LGS yerleşemedim ne yapmalıyım?
  5. 2020 açıkta kalan öğrenciler ne yapacak?

LGS boş kontenjanlar nasıl bakılır?

Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

Lise nakil işlemi ne zaman başlıyor?

Lise tercih sonuçlarının belli olmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, LGS nakil başvurusu işlemi yapıyor. 26-30 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak.

9 sınıf nakiller ne zaman başlıyor?

Lise nakil işlemleri MEB'in açıkladığı takvime göre başladı. Nakil işlemleri 26 Temmuz 2021'de başlayacak ve 30 Temmuz 2021'de sona erecek.

LGS yerleşemedim ne yapmalıyım?

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci tamamlanacak. LGS sonuçları ile birlikte bu yıl ilk kez kapsamlı iki ayrı rapor da "http://www.meb.gov.tr/" internet adresinden paylaşıldı.

2020 açıkta kalan öğrenciler ne yapacak?

Bu kapsamda ikinci tercih sonucunda da istediği okula yerleşemeyen bireyler yeniden başvuruda bulunabilecek. 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.