Hematoloji PDW değeri nedir?

İçindekiler:

  1. Hematoloji PDW değeri nedir?
  2. Pdw nedir medikal?
  3. Trombosit düşüklüğü ne demek?
  4. PLT yüksekliği ne anlama gelir?

Hematoloji PDW değeri nedir?

PDW, Platelet Distribution Width kısaltması yani Trombosit Dağılım Genişliği anlamına gelir. Trombosit ve kan pulcukları, platet olarak adlandırılır ve kemik iliğinde üretilir. PDW kan testi ise trombositlerin kandaki dağılım alanını ölçmekte ve trombositlerin ne kadar düzgün olduğunu göstermektedir.

Pdw nedir medikal?

PDW, tam kan sayımları içerisinde yapılmakta olan bir testtir. Trombosit genişliğini ifade etmektedir. Kan hastalıklarının belirlenmesine de yardımcı olan bu testler birbirinden değişik maddeleri ölçümler. PDW testleri kişinin trombositlerinin hangi genişlikte olduğunun bir yansımasıdır.

Trombosit düşüklüğü ne demek?

Trombositopeni, kandaki düşük trombosit sayısının neden olduğu bir hastalıktır. Trombositlere trombositler de denir. Kemik iliğinde yapılırlar ve kanın pıhtılaşmasına yardımcı olurlar. Trombosit sayısı düşük olan kişiler, küçük bir yaralanmadan sonra bile daha kolay kanayabilir veya morarma olabilir.

PLT yüksekliği ne anlama gelir?

PLT Yüksekliği Nedenleri Kanda bulunan trombositlerin 400 bin mikrolitre üzerinde olması durumunda, PLT yüksekliği söz konusudur. PLT yüksekliği gereksiz trombosit üretimi anlamına gelir. Yüksek PLT miktarı, kanın henüz vücut içinde olduğu durumlarda pıhtılaşmasına neden olabilir.