Bıttım bitkisi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Bıttım bitkisi ne işe yarar?
  2. Bıttım otu nerelerde kullanılır?
  3. Bıttım ile menengiç aynı mı?
  4. Bıttım bitkisinin diğer adı nedir?
  5. Menengiç hangi yöreye ait?
  6. Menengiç sakızı nasıl kullanılır?

Bıttım bitkisi ne işe yarar?

Egzamaya, mantara, ergenlik sivilcelerine vücuttaki yara ve tahrişlere karşı etkilidir. Gözenekleri açar varisleri iyi derecede rahatlatır. Doğal ürünler den üretildiği için hiç bir yan etkisi olmaz kimyasal madde içermez. Bıttım sabunu saçlara canlı bir görünüm parlaklık hissi verir kuru saçları nemlendir.

Bıttım otu nerelerde kullanılır?

Bıttım, menengiç ağacında yetişen bitkidir. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilen bitki, hem sabun hem de kahve yapımında kullanılıyor.

Bıttım ile menengiç aynı mı?

Menengiç yörelere göre çitlenbik, çedene, çıtlık, çitemik, bıttım gibi farklı isimlerle anılır.

Bıttım bitkisinin diğer adı nedir?

Bıttım, kahverengi kabukları olan yabani fıstık bitkisidir. Bıttım sabunu da menengiç yağından elde ediliyor. Menengiç, çitlembik, çedene, çıtlık ve çitemik gibi isimlerle de biliniyor.

Menengiç hangi yöreye ait?

Akdeniz ikliminde yetişen menengiç ağacı antep fıstığı ağacına yakınlığı ile bilinmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen bu ağaç Akdeniz iklimi dışında Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinde yetişmektedir.

Menengiç sakızı nasıl kullanılır?

Ayrıca tıp alanında kullanılan menengiç bitkinin dallarından oluşan reçineden elde edilen sakızı bal ile karıştırılıp tüketildiğinde böbrek sağlığı için oldukça fayda sağladığı bilinmektedir. Ayrıca yaprakları çay ile kaynatılıp içmek de de birçok rahatsızlığı gidermektedir.