Lazca Puli ne demek?

İçindekiler:

  1. Lazca Puli ne demek?
  2. Puli isminin anlamı nedir?
  3. Neden para pul denir?
  4. Sürşarj para ne demek?
  5. Lazca ışığım ne demek?
  6. Şurişkimi Lazca ne demek?
  7. Yaran hangi dil?
  8. Poli çok demek mi?
  9. Poli Yunancada ne demek?
  10. Efsun demek ne demek?

Lazca Puli ne demek?

Puli yunancada kuş anlamına gelir ve karadenizde de sevgi sözcüğü olarak kullanılıyor, yani pulim kuşum demektir. Aynı zamanda pul para anlamında kullanıldığı için pulim "benim param" anlamındada kullanılır ama şarkıda kuşum anlamındadır.

Puli isminin anlamı nedir?

Dilimizde çok kullanılmayan ve cümle içerisinde pek fazla karşılaşmadığımız puli kelimesi Yunancada kuş anlamına gelmektedir. Karadeniz yöresinde de sevgi sözcüğü olarak kullanılmaktadır.

Neden para pul denir?

Bu sözün kaynağı 1840'lı yılarda Sultan Abdülmecid döneminde ilk Türk kağıt paralarının basımına dayanır. ... Artık pulların da üstüne sürşarj vurularak “bu pulun pul değil para olduğu” yazılmaktadır. Paramız pul olmuştur…

Sürşarj para ne demek?

Sürşarj (fr. surcharge) bir posta pulunun üzerine ikincil bir baskı işlemi yapılarak pulun üzerinde basılı bulunan değerin değiştirilmesidir. İhtiyaç olan belirli bir değerdeki pulun bulunmasındaki zorluk nedeni ile yapılabileceği gibi stokta kalmış pulların kullanıma sokulabilmesi amacı ile de yapılabilir.

Lazca ışığım ne demek?

Lazca Işığım anlamına gelen "Çonaşk'imi" Kelimesinin "çonam" olarak yanlış kullanıldığını sıkça yorumlarda görmekteyiz. Lazca'da "ışık" Çona dır. Işığım Demeniz için "Şk'imi" Benim Ekini Çona'ya ekleyerek Kullanmalısınız.

Şurişkimi Lazca ne demek?

"Şurimşine mi?" "Evet, o." "Lazca; canımın içi, sevgilim demek."

Yaran hangi dil?

Yaran kelimesi Farsça kökenlidir.

Poli çok demek mi?

Yunanca 'poli' çok, 'tika' yüz anlamına gelen eski yunanca köklerden oluşur.

Poli Yunancada ne demek?

Polis (Yunanca ἡ πόλις), Eski Yunanistan'da bir şehir, veya şehir devleti. Kelimenin bir diğer anlamı ise böyle bir şehrin vatandaşlar topluluğu idi. Klasik Atina ve aynı dönemdeki şehirler için bu terim çoğu zaman "şehir devleti" olarak çevrilir. Aynı kavramın Latincesi civitas tır.

Efsun demek ne demek?

Efsun, büyü, sihir, gözbağcılık, (bkz. Füsun). a. esk. Büyü: “Şayeste'nin reise büyü yaptığına ve adamı başka kadınlara karşı efsunla bağladığına kanaat getirmişti.” –H.