Suda domates yetiştirilir mi?

İçindekiler:

  1. Suda domates yetiştirilir mi?
  2. 1 dönüm domates ne kadar kazandırır?
  3. Topraksız tarımda domates kaç günde yetişir?
  4. Serada domates ne kadar sürede yetişir?
  5. Sulu tarımda marul kaç günde yetişir?

Suda domates yetiştirilir mi?

Domatesi herkes üretir ama bu proje çok farklı. Çünkü bir domates tohumundan tam 16 bin tane domates elde ettiler. Bu bir dünya rekoru. Üstelik bunları toprakta da değil, suda ürettiler...

1 dönüm domates ne kadar kazandırır?

Domates üretimi için yıllık ortalama girdi maliyeti 1 dekar için lira. Üretici, 1 dekar seradan 15 ila 20 ton olmak üzere ortalama 18 ton domates alıyor. Komisyon ve vergi sonrası üreticinin geliri kilo başına 2 lira 66 kuruş olarak hesaplanıyor.

Topraksız tarımda domates kaç günde yetişir?

Tarım arazilerinin kısıtlı olduğu Bolu'da başlatılan topraksız tarım projesi kapsamında tarlada yetişme süresi 45 günü bulan domatesler, cins arıların polenleme işlemini yaptığı serada 25 günde olgunluğa ulaşıyor.

Serada domates ne kadar sürede yetişir?

Güneş ışığının olmadığı, sadece ledle aydınlatılan seraya 301 kök domates ekildi. Sıcaklığı, ışığı kontrol edilebilen serada, bombus arılarıyla dölleme sağlandı. Normal seralarda 90 günde alınan ürün, ledle aydınlatılan serada 70 günde elde edildi.

Sulu tarımda marul kaç günde yetişir?

Seraların içerisine 20-30 santimetre derinliğinde oluşturan havuzların üstünde yüzen süngerlerin üzerine dikilen marullar, 30-35 gün içinde hasat noktasına ulaşıyor.