Melisa bitkisi nereye dikilir?

İçindekiler:

  1. Melisa bitkisi nereye dikilir?
  2. Melisa ağacı ne zaman kokar?
  3. Melisa çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?
  4. Melisa otu nasil kokar?
  5. Melisa otu ne zaman toplanır?

Melisa bitkisi nereye dikilir?

Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgeleri Melisa çiçeğinin yetişmesi için en uygun bölgelerdir.

Melisa ağacı ne zaman kokar?

Ülkemizde güney bölgelerde özellikle yazlık bahçelerini süsleyen ve kendine has güzel kokusunu yayan bir bitkidir. Salkımlar halinde açan çiçekleri gün batımından hemen sonra kokmaya başlar. Gecenin ilerleyen saatlerinden en üst noktasına ulaşır.

Melisa çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Melisa çiçeğinin sulanması konusunda ihmal edilmemesi oldukça önemlidir. Toprağın nemli kalmaması ancak sulanırken de aşırıya kaçılmaması gerekmektedir. Melisa çiçeği bakımında sıcaklık çok önemli bir faktördür. Melisa çiçeği sıcağı sever.

Melisa otu nasil kokar?

Ülkemizde yaygın olarak yetişen melisa otu, oğulotu yada limon otu olarak da bilinmektedir. Yapraklarında hafif bir limon kokusu hissedilir. Anti bakteriyel koruma için cilt üzerine harici kullanımı da yaygındır.

Melisa otu ne zaman toplanır?

Melisa Çayı Özellikleri Nelerdir? Yol kenarlarında limon kokulu yapraklarıyla boy gösteren melisa çayı bitkisi, 20-80 santimetreye kadar uzayabilen çok yıllık bir bitkidir. Yapraklarının maksimum kokuya sahip olduğu mayıs ve haziran aylarında toplanan bitkinin Türkiye'de bulunan çeşidi ilaç yapımında da kullanılır.