Hamilelik parası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Hamilelik parası nasıl alınır?
  2. Gebelik parası ne kadar 2020?
  3. Hamilelere devlet para veriyor mu?
  4. Hamile kadınlara maaş var mı?
  5. Bağkur doğum parası nasıl alınır?

Hamilelik parası nasıl alınır?

Çocuk parası başvurusu için canlı şekilde gerçekleşen doğumun sonrasında ilgili nüfus müdürlüğüne çocuğun kayıt ettirilmesi gereklidir. Kimlik Paylaşım Sisteminde kayıtlı olan çocuklar için başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmetler Merkezleri üzerinden yapılmaktadır.

Gebelik parası ne kadar 2020?

Bu kapsamda gebelik boyunca en fazla 9 aylık süreyle sınırlı olmak üzere, gebelik yardımı adı altında aylık 35 TL; canlı ya da ölü doğum fark etmeksizin hastanede doğum yapılması şartıyla doğum takibi ödemesi adı altında bir kereye mahsus olmak üzere 75 TL; son olarak da canlı/ölü doğum fark etmeksizin gerçekleştirilen ...

Hamilelere devlet para veriyor mu?

Çalışan-çalışmayan tüm anneler, doğum yaptıklarında, devletten doğum yardımı alıyor. Birinci çocuğa 300, ikinciye 400, üçüncü ve sonrakilere 600 lira veriliyor.

Hamile kadınlara maaş var mı?

Koşulları yerine getiren kadın, SGK'dan 16 haftalık/112 günlük doğum parası alır. İş göremezlik ödeneği çalışan kadının doğumdan önce aldığı son 3 aylık brüt maaş miktarı üzerinden hesaplanır. Asgari ücretli bir çalışan bir kadın yaklaşık 9 bin lira civarında doğum izni ödeneği alır.

Bağkur doğum parası nasıl alınır?

Bağkurlu olan analık doğum parası alabilmesi mümkündür. Analık iş göremezliği ismi ile de ödenmektedir. SGK'da tanımlı olan hesaplarına para yatırılmaktadır. SGK'da tanımlı bir hesabın olmaması durumunda ise, PTT şubelerinden kimlik belgesi ile beraber doğum parasını alabilmek mümkün olmaktadır.