Bayramda Otobusler kac gün ucretsiz?

İçindekiler:

  1. Bayramda Otobusler kac gün ucretsiz?
  2. Izmir Bayramda Otobüsler Ücretsiz mi?
  3. Konyada Bayramda otobüsler kaç gün ücretsiz?
  4. Bayramda Mesai ücreti nedir?
  5. Bayram mesaisi yüzde kaç 2021?

Bayramda Otobusler kac gün ucretsiz?

İBB'nin geleneksel hale gelen bayram ücretsiz uygulaması, 4 gün boyunca İBB'ye bağlı şehir içi tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.

Izmir Bayramda Otobüsler Ücretsiz mi?

Büyükşehir, Bayram süresince kabristanlara da “ücretsizotobüs seferleri düzenleyecek. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliği ile alınan karara göre, yüzde 50 indirim Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçlarında, bayram süresince kentkartlı binişlerde geçerli olacak.

Konyada Bayramda otobüsler kaç gün ücretsiz?

Otobüs ve tramvaylar bayramın ilk 2 günü ücretsiz olarak hizmet verecek. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar; su ve kanalizasyon arızaları için Alo 185'i veya 221 61 00 numaralı telefonu arayabilecekler.

Bayramda Mesai ücreti nedir?

İş Kanunu'nun 47. maddesine göre, İş Kanunu kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmamaları halinde, bir iş karşılığı olmaksızın o günlerin ücretleri tam olarak ödenir.

Bayram mesaisi yüzde kaç 2021?

Bu işçiye bayramda çalıştığı her gün için 100 liraya ilaveten, ayrıca 100 lira ödeniyor. Bayramda çalıştığı gün için 100 lira değil, 200 lira alıyor. Eğer bayram günü buna ilaveten mesai de yapmışsa, yani 7.5 saatten fazla çalışmışsa her saat çalışması için de yüzde 50 fazlasıyla ücret ödeniyor.