US Türkçede nedir?

İçindekiler:

  1. US Türkçede nedir?
  2. US kısaltması ne demek?
  3. US hangi dilde?
  4. US tıpta ne anlama geliyor?
  5. US hangi dilde akıl demek?
  6. Felsefede us ne demek?
  7. US Eski Türkçede ne demek?
  8. US nedir Radyoloji?
  9. Beyin ultrasonu nedir?
  10. Akıl kelimesinin eş anlamı nedir?
  11. US gücü ne demek?
  12. Bilimsel Usçuluk nedir?
  13. Uş Osmanlıca ne demek?
  14. Uş ne demek eski Türkçe?

US Türkçede nedir?

Us kelimesi cümle içerisinde ''biz, bizi, bize'' anlamlarında kullanılabilir.

US kısaltması ne demek?

Özel adDüzenle. (politika) United States of America kavramının kısaltması (Vereinigte Staaten von Amerika'nın kısaltması olarak kullanılıyor.)

US hangi dilde?

US hangi dilde? Amerikan İngilizcesi (American English; AmE, AE, AmEng, USEng, en-US) veya Amerikanca, İngilizcenin çoğunlukla ABD'de konuşulan lehçelerinin bütünüdür. Dünyada anadili İngilizce olanların yaklaşık üçte ikisi Birleşik Devletler'de yaşamaktadır. İngilizce ABD'deki en yaygın dildir.

US tıpta ne anlama geliyor?

Hastanemiz Radyoloji bünyesinde MR ve BT cihazlarımızın yanı sıra bir adet Toshiba Xario US cihazı bulunmaktadır. US cihazımız ile karın bölgesine yönelik tüm derin incelemeler; meme, tiroid, boyun, aksilla gibi tüm yüzeyel incelemeler yapılmaktadır.

US hangi dilde akıl demek?

Akıl. Akıl (Arapça: عقل) ya da us, felsefede kavram oluşturma ve bunlara göre hükmetme kapasitesidir.

Felsefede us ne demek?

Felsefede us, düşünme yetisidir. Us, bir insanın eylemsel çabası ile ortaya çıkmış olan bir güç olarak tanımlanır.

US Eski Türkçede ne demek?

us. (Çoğulu: İsâs) Büyük kadeh.

US nedir Radyoloji?

Ultrasonografi (US), radyasyon içermeyen, ses dalgaları aracılığıyla görüntü elde edilen ve pek çok hastalığın tanısında kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Yan etkisi, ağrı ya da acıya sebep olan bir yöntem değildir. Gebe ve çocuklarda ilk tercih edilecek görüntüleme yöntemidir.

Beyin ultrasonu nedir?

Transkranial ve transfontanel ultrason, kranial ultrason, beynin ve beynin derin kısımlarında bulunan beyin omurilik sıvısı ile dolu ventriküllerin ses dalgalarını kullanarak görüntülerini elde eder. Bu görüntüleme tetkiki en çok bebeklerde yapılır.

Akıl kelimesinin eş anlamı nedir?

Anlamları aynı fakat yazılışları farklı kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu kelimeler cümle içerisinde aynı anlama geldiğinden birbirlerinin yerlerine kullanılabilir. Akıl kelimesi de bunlardan birisidir. Akıl eş anlamlısı us, bellek, beyin, hatıra, kanı ve karın kelimeleridir.

US gücü ne demek?

Akıl (Arapça: عقل) ya da us, felsefede kavram oluşturma ve bunlara göre hükmetme kapasitesidir.

Bilimsel Usçuluk nedir?

Akılcılık; usçuluk veya rasyonalizm olarak da adlandırılan, bilginin doğruluğunun duyum ve deneyimde değil, düşüncede ve zihinde temellendirilebileceğini öne süren felsefi görüş.

Uş Osmanlıca ne demek?

Üst, üst tarafta, üstteki.

Uş ne demek eski Türkçe?

"" ya da "üş" sözcükleri Eski Türkçede "işte ve çünkü" kelimeleri yerine de kullanılırdı: "Üş sana bir ağulu hançer." İşte sana zehirli bir hançer. İşte kelimesi de "+da"nın değişmiş şeklidir. Aynı şekilde "şu" kelimesinin serüveninde de "+ol" görülüyor. -ol zaman içinde şu'ya dönmüştür.