Bursluluk sınavı için gerekli olan belgeler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bursluluk sınavı için gerekli olan belgeler nelerdir?
  2. Bursluluk sınavına hangi sınıflar girer?
  3. Bursluluk sınavı ne zaman 2021 lise?
  4. Bursluluk sınavı hangi tarihe ertelenmiştir?

Bursluluk sınavı için gerekli olan belgeler nelerdir?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için gerekli evraklar şu şekilde belirtilmiştir: *Bursluluk sınavı başvuru formu, *Ailenin gelir durumunu gösteren beyanname, *Öğretmen çocukları için velinin öğretmen olduğunu kanıtlayan belge.

Bursluluk sınavına hangi sınıflar girer?

Türkiye'de her yıl düzenlenen Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı birçok öğrenci tarafından ilgi görüyor. Sınavı kazanan adaylar burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanıyor. Sınava her yıl 5,6,7,8,9,10 ve 11'inci sınıf öğrencileri katılabiliyor.

Bursluluk sınavı ne zaman 2021 lise?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 5,6,7,8, 9,10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girebileceği bursluluk sınavı tarihi açıklandı. İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı (İOKBS) 5 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00'da yapılacak.

Bursluluk sınavı hangi tarihe ertelenmiştir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılabildiği Bursluluk Sınavı ertelendi. 25 Nisan'da yapılması planlanan sınavın ertelendiği bilgisini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk paylaştı.