Hingel mantısı hangi yöreye aittir?

İçindekiler:

  1. Hingel mantısı hangi yöreye aittir?
  2. Çorum Hingeli nasıl yapılır?
  3. Çerkez mantısı nerenin?
  4. Patatesli mantı hamuru nasıl yapılır?
  5. Hangi şehirlerin mantısı var?

Hingel mantısı hangi yöreye aittir?

Hengel, hangel veya hingel (Azerbaycan Türkçesi: Xıngal/Xəngəl, Türkçe: Hangel/Hengel, Dağıstan: Hinkal), Kafkasya'da ortaya çıkmış içsiz bir tür mantıdır. Türkiye'de Artvin ve çevresinde (özellikle Şavşat ilçesinde), Ardahan, Sivas, Doğu Karadeniz, Erzurum, Kars'ta yapılır.

Çorum Hingeli nasıl yapılır?

Hingel (Çorum Hingeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kaba un, tuz, yumurtayı karıştırıp suyunu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert bi hamur elde ediyoruz.
  2. Oklavayla ince hamur açtıktan sonra bardakla yuvarlaklar kesip içerisine kıyma koyup kapıyoruz.
  3. Kaynayan suya atıp 5 dk pişiriyoruz.
Daha fazla öğe...•BE

Çerkez mantısı nerenin?

Özellikle, Erzum yöresine ait olduğu bilinen hingel, Sivasta da çok yapılmaktadır. Daha çok metez ve çerkez mantısı olarak bilinen hingel mantısı, diğer mantılara göre daha büyük oranda yapılmaktadır.

Patatesli mantı hamuru nasıl yapılır?

Unu, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez koyun ve 10-15 dakika dinlendirin. Hamurdan bezeler ayıralım ve unlayarak merdaneyle ya da oklavayla ince ince açalım. Açtığımız hamuru düz bir bıçakla önce enlemesine sonra boylamasına 3-4 cm olacak şekilde keselim.

Hangi şehirlerin mantısı var?

Mantı deyince akla önce Kayseri geliyor. Bu ilin bazı köylerinde, ayrıca Niğde, Sivas, Çorum, Yozgat, Tokat gibi illerin köylerinde de geleneksel olarak yapılıyor.