Pembe yalan olur mu?

İçindekiler:

  1. Pembe yalan olur mu?
  2. Yalan söyleyeni Allah affeder mi?
  3. Yalan söylemek hangi hastalığın belirtisidir?
  4. Yalan söylemenin sonuçları nelerdir?

Pembe yalan olur mu?

Doç. Dr. Bilge Uzun yalan söylemenin bireysel olduğunu, kişilerin jest ve mimiklerinde yaşanan değişimden yalan söylenildiğini anlamanın mümkün olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra yalanın mor, beyaz ve pembe renklerinin olduğunu ve kişilerin en fazla pembe yalan duyduklarında mutlu olduğunu da dile getirdi.

Yalan söyleyeni Allah affeder mi?

Tövbe edildiği zaman küfre düşmenin de, büyük günahların da, yalan söylemenin de affı mümkün mü? CEVAP: Kul samimi olarak (ihlas ile yani içtenlikle) günahtan tövbe eder, Allah'tan af dilerse Allah'ın, dilediği takdirde affetmeyeceği bir günah yoktur.

Yalan söylemek hangi hastalığın belirtisidir?

Son günlerde sık duyulan mitomani yani halk arasında yalan söyleme hastalığı, yalanların kronik davranış haline gelmesi olarak tanımlanır. Patolojik yalan söylemenin olası pek çok sebebi olsa da kişiler yapmış olduklarını kabul etmek istemez ve bu nedenle tedavi olmaktan kaçınırlar.

Yalan söylemenin sonuçları nelerdir?

Yalan söylemek kişinin aile mutluluğunu, sosyal ilişkilerini ve iş yaşantısını ciddi boyutlarda kötü anlamda etkiler. Kişiyi içinden çıkamayacağı durumlarda bulmasına sebep de olabilir. Kişiler sosyal ilişkilerinde birbirine üstünlük sağlamak için sık sık yalana başvurabilirler.