10 sınıf bölüm seçimi sonuçları ne zaman açıklanacak?

İçindekiler:

  1. 10 sınıf bölüm seçimi sonuçları ne zaman açıklanacak?
  2. 2021 Alan Seçimi Ne Zaman 10 sınıf?
  3. Lisede bölüm seçimi kaçıncı sınıfta 2020?
  4. AMP nedir e-okul?
  5. Okul türü ATP nedir?
  6. Meslek tercih sonuçları nereden öğrenilir?
  7. Meslek Teknik Anadolu Lisesi bölümleri nelerdir?

10 sınıf bölüm seçimi sonuçları ne zaman açıklanacak?

SONUÇLAR NE ZAMANA AÇIKLANACAK? Yerleştirme sonuçları e-Okul Sisteminden 2 Ekim 2020 tarihinde ilan edilecektir. Yerleştirme işlemleri, OBP (Ortaokul Başarı Puanı) ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alanlara yapılacaktır.

2021 Alan Seçimi Ne Zaman 10 sınıf?

Alan tercih işlemlerini öğrenci ve veliler tarafından 29 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında E-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır.

Lisede bölüm seçimi kaçıncı sınıfta 2020?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak.

AMP nedir e-okul?

9. sınıfın sonunda öğrencilerimiz yıl sonu başarılarına göre Anadolu Teknik Programı(ATP) veya Anadolu Meslek Programı(AMP) tercihlerini yapacaklardır.

Okul türü ATP nedir?

Öğrenciler 9. sınıfta ATP (Anadolu Teknik Programını) programına sınavı kazanarak yerleştirilirler. *Her ikisi de teknisyen unvanı kazandıran mesleki orta öğretim programıdır. *Her iki program mezunları iş yeri açma belgesi alabilmektedir. Teknik programda matematik, fizik, kimya, biyoloji dersleri ağırlıklıdır.

Meslek tercih sonuçları nereden öğrenilir?

Sonuçlar https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyuruldu. - Anadolu meslek programlarından tercih yapan öğrenciler bunlara yerleşemezse kayıtlı bulunduğu okulun 10'uncu sınıf alanlarında boş olan kontenjanlara puanları dikkate alınarak okul müdürlüğünce yerleştirilecek.

Meslek Teknik Anadolu Lisesi bölümleri nelerdir?

Bu liseler makine, bilgisayar, bahçecilik, gazetecilik, moda tasarımı, turizm ve otelcilik, gıda teknolojisi, mobilya ve süsleme sanatları gibi yüzlerce bölüm içerir. Ayrıca bu liselerde ortak dersler, alan/dal dersleri ve seçmeli dersler görülür.