Parafin içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Parafin içinde ne var?
  2. Parafin katı mı?
  3. Parafin blok ne demek?
  4. Parafin bloklar neyle kesilir?
  5. Parafin ve preparat bloklar nerede saklanır?
  6. Parafin Dispenser ne işe yarar?

Parafin içinde ne var?

Parafin mumu, petrolden elde edilen renksiz, kokusuz bir mum çeşidi. Parafin mumu ilk defa 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından; daha sonra bütümlü tabakalardan; 1867'den sonra da petrolden elde edildi. 1947'de de sentetik parafin mumu yapıldı. Petrolün bir yan ürünüdür.

Parafin katı mı?

Parafin petrolün rafinasyon işleminden sonra elde edilir, ayrışmadan sonra damıtılır ve likit (sıvı) yada damıtmaya bağlı olarak solit (katı) şeklini alır. KULLANIM ALANLARI :Çeşitli sanayi dallarında kimyevi ve elektriki yalıtma maddesi olarak kullanılır.

Parafin blok ne demek?

Parafin blok hazırlama: Doku takibi biten dokuları, daha sonra katılaşacak sıvı parafin içerisine yerleştirme işlemidir. merkezine alınır. dokuyu blokta nasıl yerleştirmesi gerektiğine karar vermelidir.

Parafin bloklar neyle kesilir?

Eritilmiş sıcak parafin, hazırlanan blok kabı içine yavaşça dökülüp dibinin biraz donması beklenir. Sonra elden geldiğince çabuk olarak parafinin yüzü donmadan doku parçası sıcak pens ya da skarpel yardımı ile parafin içine geçirilip yine sıcak iğne ile kesilmesi istenen doğrultuda yönlendirilir.

Parafin ve preparat bloklar nerede saklanır?

Hastaya ait tanı konulmuş olan cam preparatlarla dokuların içinde bulunduğu parafin bloklar hastanın patoloji raporunda da var olan numara ve kodlarla laboratuvarın arşivinde saklanır.

Parafin Dispenser ne işe yarar?

Parafin Wax Dispenseri Electrothermal Histoloji ve patoloji laboratuvarlarında doku gömme ve infiltrasyonu için kolay ve sorunsuz bir şekilde erimiş parafin sağlar. 65˚C'ye ayarlandığında 5 kg parafini tamamen eritmesi 90 dakika sürer.