Uygur dönemi nedir?

İçindekiler:

  1. Uygur dönemi nedir?
  2. Uygurların yaşam tarzının değişmesinin nedeni nedir?
  3. Uygurların yerleşik hayata geçmesinde etkili olan faktörler nelerdir?
  4. Aşağıdakilerden hangisi Uygurların yerleşik hayata geçtiğini gösterir?
  5. Kırgızları kim kurdu?

Uygur dönemi nedir?

Türk kültür tarihinin önemli uygarlıklarından biri olan Uygur Devleti, Orta Asya'da 745 yılında kurulmuştur. Tarım ve ticaret faaliyetleri ile ön plana çıkan bu devlet, Türk tarihinde göçebe yaşamdan yerleşik yaşama geçen ilk devlettir, aynı zamanda Uygur Devleti Dönemi'ndeki yazılı eser sayısı da artış göstermiştir.

Uygurların yaşam tarzının değişmesinin nedeni nedir?

Uygurlar, yerleşik hayata geçen ilk Türk beyliğidir. Bu sebep ile yaşam tarzları değişmiş ve zamanla savaşçı özellikleri zayıflamıştır. Bu aslında daha düzenli bir hayat yaşamaya karar vermeleri sebebi ile yaşanmıştır. Eski Türk devletleri göçebe bir hayat yaşarlarken hiçbir şeyden korkmalarına gerek kalmaz.

Uygurların yerleşik hayata geçmesinde etkili olan faktörler nelerdir?

>>Uygurların yerleşik hayata geçmesinde benimsedikleri dinler etkili olmuştur. Bu din ise 'mani' dinidir. Bu dine göre et yemek ve savaşmak yasak olduğu için uygurlar savaşma özelliklerini kaybediyorlar.Bizim sorumuz ne etkili olmuştur benimsedikleri 'mani ' dini etkili olmuştur.

Aşağıdakilerden hangisi Uygurların yerleşik hayata geçtiğini gösterir?

sorunun cevabı "Saraylar ve tapınaklar inşa etmeleri " dır.

Kırgızları kim kurdu?

Kırgız Kağanlığı (Kırgızca Кыргыз кагандыгы Ḳırġız kaġandıġı) ya da Kırgız hanlığı, 840 yılında Ötüken ve çevresini ele geçirerek merkezi Asya'da kurulan Türk devleti. 840 yılında Uygurlar'ı yıkan Kırgızlar, Uygur topraklarının ele geçirerek, Kırgız Kağanlığını kurdular.