Anti rubella IgG pozitif çıkması ne demek?

İçindekiler:

  1. Anti rubella IgG pozitif çıkması ne demek?
  2. Rubella nedir gebelikte?
  3. Kan tahlili rubella IgG nedir?
  4. Rubella negatif ne demek?
  5. CMV pozitif ne demek?
  6. Rubella IgG IgM nedir?

Anti rubella IgG pozitif çıkması ne demek?

Kişinin rubella (kızamıkçık) ya karşı bağışıklık olup olmadığı ise kanda yapılacak olan serolojik bir incelemeyle yoluyla çok kolay bir şekilde anlaşılabilmektedir. Bu kapsamda yapılan Rubella IgG'nin pozitif olması durumunda söz konusu o bireyin kızamıkçık hastalığına karşı bağışıklığının olduğunu gösterir.

Rubella nedir gebelikte?

Kızamıkçık (Rubella, German measles) ateş ve döküntüler ile seyreden bir virüs enfeksiyonudur. Yüzden başlayıp vücuda yayılan tipik döküntü, hafif ateş, lenf bezlerinde şişme, iştahsızlık, baş ağrısı ve eklem ağrısı gibi belirtileri vardır.

Kan tahlili rubella IgG nedir?

Rubella IgG testi, Rubella hastalığına karşı bağışıklık kazanılıp kazanılmadığını anlamak için yapılan testlerdir. Rubella çocukluk döneminde yaşanan hastalıklardan biridir. Rubella hastalığı geçirmiş veya Rubella aşısı olmuş çocuklar zaman içerisinde bu hastalığa karşı bağışıklık kazanır.

Rubella negatif ne demek?

Antikor Testi Sonucu Ne Anlama Gelir? - IgM pozitif ancak IgG negatif ise enfeksiyon başlamış ancak henüz ilerlememiştir. - IgM ve IgG pozitif ise hastalık geçirilmekte ve bağışıklık gelişmeye başlamıştır. - IgM negatif ve IgG pozitif sonuçları ise, enfeksiyonun daha önceden geçirilmiş olduğu anlamına gelir.

CMV pozitif ne demek?

Test sonucunda CMV IgM antikorunun pozitif olması anne adayının hastalığı yeni geçirdiği anlamına gelir. Eğer CMV IgG antikorunun pozitif çıkması enfeksiyonun daha önce geçirildiğini gösterir. Primer enfeksiyonların yüzde %75'inde CMV IgM antikoru pozitiftir. Rekürren enfeksiyonların ise yüzde10'unda pozitiftir.

Rubella IgG IgM nedir?

Rubella IgM test Rubella IgG testi ile genellikle çok karıştırılır. Rubella IgG testi daha önce bu hastalığın geçirilip anne adayının bu hastalığa karşı antikor üretip üretmediğine bakılırken Rubella IgM test ise anne adayınınRubella hastalığına hamilelik yakalanıp yakalanmadığını anlamak için yapılır.