AFP yuksek olursa ne olur?

İçindekiler:

  1. AFP yuksek olursa ne olur?
  2. AFP erkeklerde neden yükselir?
  3. Msafp nedir?
  4. Genetik testi kaçıncı haftada yapılır?
  5. AFP değeri hamilelerde kaç olmalı?

AFP yuksek olursa ne olur?

Ancak bu kişilerin kanında alfa fetoprotein seviyesinin yüksek olması kişide, testis, yumurtalık, karaciğer, mide, pankreas, lenfoma, Hodgkin lenfoma ya da böbrek hücresi kanserlerinin varlığını işaret edebilir. Gebelik dışında AFP yüksekliği, siroz, hepatit ya da beyin tümörlerinin göstergesi de olabilir.

AFP erkeklerde neden yükselir?

Artmış AFP düzeyleri, en çok karaciğer kanseri, yumurtalık kanseri ve testislerin germ hücreli tümörü gibi kanserin varlığını gösterebilir. Ancak her karaciğer, yumurtalık veya testis kanseri önemli miktarlarda AFP üretmeyecektir.

Msafp nedir?

AFP, fetal karaciğer tarafından normal olarak üretilen ve fetüsü çevreleyen sıvıda (amniyotik sıvı) bulunan bir proteindir ve plasentadan annenin kanına geçer. AFP kan testine MSAFP (maternal serum AFP) denir.

Genetik testi kaçıncı haftada yapılır?

Genellikle bu tür testler 9. gebelik haftasından sonra yaptırılabilir. Doğruluk oranının artması ise anne kanında bulunan bebeğe ait fonksiyonların zamanla gelişimine bağlıdır. 11-14 hafta arası en erken yaptırılan test olan 2'li tarama testine göre, prenatal tanı testi daha erken zamanda yaptırılabilir.

AFP değeri hamilelerde kaç olmalı?

AFP'nin normal değerleri şöyledir: – Erkeklerde: 0-40 ng/mL arasında, – Hamile olmayan kadınlarda: 0-40 ng/mL arasında, – Hamile kadınlarda: 10-150 ng/mL arasındadır.