SGK yapılandırma için nereye başvurulacak?

İçindekiler:

  1. SGK yapılandırma için nereye başvurulacak?
  2. GSS yapılandırması nereden yapılır?
  3. SGK borçlarına taksitlendirme geldi mi?
  4. SGK yapılandırma başvuru nasıl yapılır?
  5. SGK Yapılandırma Süresi Uzatıldı mı?
  6. Yapılandırma son gün ne zaman?

SGK yapılandırma için nereye başvurulacak?

Başvurular tarihine kadar, e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine de yapılabilir.

GSS yapılandırması nereden yapılır?

İşverenler e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla sosyal güvenlik merkezlerine, Bağ-Kur sigortalıları ve primlerini kendileri ödeyenler e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir sosyal güvenlik merkezine başvurabilir. Genel Sağlık Sigortası borçlarının yapılandırılması için başvuru şartı yok.

SGK borçlarına taksitlendirme geldi mi?

Toplamda 101 milyar 7 milyon lira borç için yapılandırma işlemi yapıldı. ... Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise .

SGK yapılandırma başvuru nasıl yapılır?

Açıklamada, kuruma olan borçlarını yapılandırmak isteyen işverenlerin e-Sigorta kanalıyla, posta yoluyla veya şahsen ilgili sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine başvurabileceği kaydedildi. 4/b (Bağ-Kur) sigortalıları ise başvurularını e-Devlet üzerinden, posta yoluyla yapabilecek.

SGK Yapılandırma Süresi Uzatıldı mı?

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi de (peşin ödeme süresi dahil) Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 ay uzatıldı. ... SGK'ye ilk taksit ödemeleri ise en geç Salı günü yapılacak.

Yapılandırma son gün ne zaman?

Karar, vergi, gecikme faizleri, gecikme zammı ve Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları ve idari para cezaları gibi alacakları kapsıyor. Yapılandırma başvurusu için son tarih olarak belirlendi.