Bağkur prim borçları silinecek mi?

İçindekiler:

  1. Bağkur prim borçları silinecek mi?
  2. Bağ-Kur giriş nasıl yapılır?
  3. Torba yasada geriye dönük bağkur borçlanması var mı?
  4. Bağkur yapılandırma yapılmazsa ne olur?

Bağkur prim borçları silinecek mi?

Buna göre, vatandaşların, tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. Bağ-kur borçları silinen vatandaşların, daha sonra 1 Kasım Bağ-Kur'lulukları yeniden başlatılacak.

Bağ-Kur giriş nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlükleri'ne gidilerek SGK çatısı altında bulunan Bağ-Kur şubesinden 4B başvuru formu alarak eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Kişilerin yönlendirileceği vergi dairesi ya da sicil memurlukları gibi kurumların birinden onay alınması gerekmektedir.

Torba yasada geriye dönük bağkur borçlanması var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

Bağkur yapılandırma yapılmazsa ne olur?

Prim borcunu iki ay içinde ödemeyen veya yapılandırma başvurusu yapmayanların, primini ödemedikleri sigortalılık süreleri durdurulacak. BAĞ-KUR tescili yapıldığı halde hiç prim ödememiş kişilerin ise tüm sigortalılık süreleri durdurulacak.