Boyun damarlarında daralma neden olur?

İçindekiler:

  1. Boyun damarlarında daralma neden olur?
  2. Damar sertliği için ne yapmalı?
  3. Alında damar şişmesi neden olur?
  4. Damar sertliği geriler mi?
  5. Alında şişlik neden olur?
  6. Damar sertliği düzelir mi?
  7. Damar plakları nasıl yok edilir?

Boyun damarlarında daralma neden olur?

Beyni besleyen boyun damarlarındaki darlık anlamına gelen karotis hastalığı; kalp hastalarında sıklıkla görülmektedir. Boyun damarlarındaki daralma elde uyuşma, baş dönmesi, felç, hatta ölüme yol açabilir. Ana nedeni damar sertleşmesi olarak bilinen aterosklerozdur.

Damar sertliği için ne yapmalı?

Sebze-meyve ağırlıklı, az et, çok balık tüketen Akdeniz tipi beslenme tarzı ve düzenli egzersiz sayesinde damar sağlığı korunabilir. Katı yağı bırakıp daha fazla zeytinyağı, farklı sebze-meyvelerin bol tüketimi, bol bol balık, fındık ve ceviz gibi gıdaları yemek gereklidir.

Alında damar şişmesi neden olur?

Şişkin görünen damarlar, şakak ve alın da dâhil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilirler. Ve bu damarların genişlemesinin nedeni çoğu zaman basınç veya stres nedenidir. Yaşlanma ile ilgili cilt değişiklikleri alındaki damarların olduğundan daha büyük görünmesine neden olmaktadır.

Damar sertliği geriler mi?

Damar sertliğinin tedavisi ne yazık ki yoktur. Hiçbir tedavi damar sertliğini engelleyemez ve geriye çeviremez. Bu yaşlılık ya da saçımızın ağarması gibidir.

Alında şişlik neden olur?

Alında şişlik neden olur ? Alında küçük darbeler sonrası ya da derinin altında gelişen sivilce nedeniyle şişlikler oluşabilir. Bunun haricinde oluşan şişlikler alerji nedenli olabilir ya da çeşitli rahatsızlıklar sonucu da alnınızda şişlik oluşabilir.

Damar sertliği düzelir mi?

Hiçbir tedavi damar sertliğini engelleyemez ve geriye çeviremez. Bu yaşlılık ya da saçımızın ağarması gibidir. Ancak tıkanan damarı açmak mümkündür. Dünyada –birçok yerde damar açıcı adıyla ilaç satılsa da- damar sertliğine bağlı tıkanan damarları açabilen bir ilaç yoktur.

Damar plakları nasıl yok edilir?

Plak temizliği yani aterektomi işlemi için önce tıkalı damar ya da ciddi darlık ,boylu boyunca sağlam damara kadar bir tel yardımı ile geçilmelidir. Hastalıklı damar segmenti içinden bir tel geçirilir. Bu tel üzernden özel plak temizliyici cihaz ilerletilerek plak düzeyine ulaşılır.