Hamilelikte göbek deliği neden siser?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte göbek deliği neden siser?
  2. Göbek deliği ne işe yarar?
  3. Hamilelikte göbek ağrısı neden olur?
  4. Göbek deliği ağrısı neden olur?
  5. Hamilelikte karında oluşan kahverengi çizgi nedir?
  6. Dogum cizgisi ne zaman olusur?
  7. Insanların neden göbek deliği var?
  8. Göbek deliği etrafında ağrı neden olur?
  9. Göbek deliği altı neden ağrır?

Hamilelikte göbek deliği neden siser?

Hamilelikte rahmin büyümesine bağlı olarak karın içerisindeki basınç artışından dolayı göbek deliği dışarıya doğru çıkabilir, düzleşebilir, göbek belirsiz hale gelebilir. Bu durum normaldir ancak çok büyük, aşırı bir şişlik varsa göbek fıtığı olabilir, bu durumda mutlaka doktora başvurmalısınız.

Göbek deliği ne işe yarar?

Göbek sözcüğü ile özellikle karın bölgesi kilolu olan kimselerde göbek çukurunun (deliğinin) etrafındaki bölge de kastedilir. Göbek bağı, anne ve cenin arasında bulunan; besin, oksijen, karbon monoksit ve dışkı transferini sağlayan organdır.

Hamilelikte göbek ağrısı neden olur?

Hamilelik ilerleyip rahim büyüdükçe karın gerilmeye başlar. Bu gerilmenin doğal sonucu olarak göbek deliğinde de gerilme meydana gelir. Gebelik 20 hafta civarına ulaştığında hem arkadan rahmin baskısı hem de gerilme nedeni ile göbek deliğinde hassasiyet meydana gelebilir.

Göbek deliği ağrısı neden olur?

Göbek çevresinde oluşan ağrıların bazı nedenleri bulunuyor. Bu nedenlerden birisi de enfeksiyon hastalıklarıdır. Gün içerisinde tüketilen bazı gıdalardan dolayı ağrılar daha fazla şiddetlenebilir. Mide enfeksiyonları da göbek çevresinde ağrı oluşmasına neden olabiliyor.

Hamilelikte karında oluşan kahverengi çizgi nedir?

İşte linea nigra dediğimiz göbek çizgisinin oluşumunda da artan östrojen hormonunun payı büyüktür. Bu da gebelikte salgılanan göğüs, bacak gibi bölgelerde de renk koyulaşmasına neden olan melanosit stimulan hormonunun (msh) varlığından kaynaklanmaktadır.

Dogum cizgisi ne zaman olusur?

Doğum Sonrası Göbek Çizgisi Gebeliğin 4. Ayından itibaren oluşmaya başlayan nadirende 1. Ayında oluşmaya başlayan göbek çizgisi Linea Nigra olarak adlandırılır. Kadınların %70 inden fazlasında oluşur.

Insanların neden göbek deliği var?

Şöyle ki; bebekler anne karnındayken annenin plasentasına bağlı olan göbek bağı ile beslenir. Bu bağ, doğduğumuzda doktor tarafından kesilir, kısa bir bölümü karnımızın üzerinde kalır. Kalan kısım bir süre sonra kurur ve düşer, arkasında da göbek deliğimiz olarak bildiğimiz yara izini bırakır.

Göbek deliği etrafında ağrı neden olur?

İdrar yolu enfeksiyonu, göbek deliği ve çevresinde oluşan ağrıların en bilindik nedenlerinden biridir. Daha çok kadınlarda görülen idrar yolu enfeksiyonu, göbek çevresinde ağrıyla birlikte idrar yaparken yanma, acı ve ağrı sorunlarına da neden olur. Tedavi yöntemi olarak genellikle antibiyotiklere başvurulur.

Göbek deliği altı neden ağrır?

Üreme sisteminin üzerinde oluşan mikrobik bir hastalık ve yumurtalık enfeksiyonları nedeniyle göbek deliği altında ağrı ortaya çıkabilir. Pelvik ağrılar daha çok 35 yaşın altındaki kadınlarda görülmektedir. Yumurtalık dönmesi ve vajina hastalıkları da göbek deliği altında ağrıya neden olur.