Doktora yapmak için ne gerekir?

İçindekiler:

  1. Doktora yapmak için ne gerekir?
  2. Doktora için hangi dil sınavı?
  3. Doktora yapan hangi ünvanı alır?
  4. Doktora yapan akademisyen olur mu?
  5. Doktorada kaç ders seçilir?
  6. Doktora ders dönemi kaç kredi?
  7. Doktora için hangi ortalamaya bakılır?
  8. Doktora için hangi GANO?
  9. Hangi alanda doktora yapabilirim?
  10. Doktora yapmak için YDS şart mı?
  11. Doktorada YÖKDİL geçerli mi?

Doktora yapmak için ne gerekir?

Doktora Yapmak İçin Aranan Şartlar
  • Ales puanı en az 70 olmalı,
  • Yabancı dil sınav puanı mutlaka olmalı ve üniversitelere göre 65 – 80 arasında olması,
  • Yabancı dil sınav puanı 3 yıl geçerlidir.
  • Yüksek lisans mezuniyet puanının 3.00 ve üzerinde olması gerekiyor.
Daha fazla öğe...

Doktora için hangi dil sınavı?

YÖKDİL, YÖK tarafından 2017 yılından bu yana yapılmaktadır. Akademik alanda (yüksek lisans, doktora, doçentlik başvuruları) YDS alternatifi bir yabancı dil sınavı isteği her zaman olmuştur ve YÖK 2017 yılında YÖKDİL sınavını başlatarak bu talebi karşılamıştır.

Doktora yapan hangi ünvanı alır?

Doktora, bir lisans ve yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Bu dereceyle "bilim doktoru" veya uluslararası kısaltmayla "PhD" unvanı alınır.

Doktora yapan akademisyen olur mu?

Yüksek lisansın ardından doktorasını tamamlamış kişiler, yani doçent ve profesör kadrosunda olan kişiler öğretim üyesi olarak anılır.

Doktorada kaç ders seçilir?

En az 2 adet, en fazla 4 adet kredili ders seçilebilir. 9 adet kredili ders ve seminer dersinden başarılı olana kadar, kredili ders seçilir. Ders dönemlerinde Danışman adına açılan Tez Hazırlık ve Uzmanlık Alan Dersleri de seçilmesi gerekir.

Doktora ders dönemi kaç kredi?

(2) Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 21 krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS'den az olmamak koşuluyla en az sekiz ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere toplamda en az 240 AKTS kredisinden oluşur.

Doktora için hangi ortalamaya bakılır?

Lisans mezunu olan kişilerin yüksek lisans yapmadan doğrudan Doktoraya başvurmaları esnasında üniversiteler 4 üzerinden en az 3 veya 3,50 lisans ortalaması puanı istemektedirler. Yüksek lisans mezunların doktoraya başvurması esnasında üniversiteler en az 3.00 lisansüstü diploma not ortalaması istemektedirler.

Doktora için hangi GANO?

(2) Yüksek lisans programında başarılı olmak için en az 2.50, doktora programında ise en az 3.00 GANO'ya sahip olmak gerekir. (3) Enstitü programlarını 3.50 - 3,74 GANO ile tamamlayan öğrenciler onur öğrencisi, 3.75 - 4.00 GANO ile tamamlayanlar yüksek onur öğrencisi olarak mezun olur.

Hangi alanda doktora yapabilirim?

Doktora bir Türkiye için birçok popüler çalışma alanları vardır. Bunlar diğerleri arasında bilgisayar bilimleri, mühendislik, mimarlık, uluslararası ilişkiler, antropoloji, biyoloji bilimleri, işletme, ekonomi, fizik, sayılabilir.

Doktora yapmak için YDS şart mı?

Yabancı diller üzerine yürütülen doktora programlarına öğrenci kabulü için adayların, YÖK'ün kabul ettiği ikinci bir yabancı dilde YDS'den en az 55 veya dengi sınavlardan eşdeğer puan almış olmaları gerekir.

Doktorada YÖKDİL geçerli mi?

Hayır, yoktur. Fakat YÖKDİL YDS'ninde geçerli olduğu Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik, TUS ve DUS başvurularında geçerlidir. Bunun haricinde Yabancı Dil Tazminatı ve KPSS ile Yabancı Dil Seviyesi isteyen memurluk gibi başvurularda geçerli değildir.