Aşure aşure nasıl pişirilir?

İçindekiler:

  1. Aşure aşure nasıl pişirilir?
  2. Sade aşure nasıl yapılır?
  3. Aşurelik buğday nasıl pişirilir?
  4. Aşure koyu olursa ne yapmalıyız?
  5. Bembeyaz Aşure nasıl yapılır?
  6. Aşurelik buğday kaç saat ıslatılır?
  7. Aşurelik buğday yıkanır mı?
  8. Koyulaşan aşure nasıl açılır?
  9. Aşure şekerli az olursa ne yapılır?

Aşure aşure nasıl pişirilir?

Aşurenin yapılışı; Öncelikle nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Daha sonra buğdayı yıkayıp bir tencerenin içinde 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra sarı suyunu süzüp aynı işlemi yeniden yapın. En son tekrar üzerine 3 lt kadar su koyup 50 dakika kadar haşlayın.

Sade aşure nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Buğday, fasulye, nohudu ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. ...
  2. Beyaz üzüm ve doğradığınız kayısıyı suya koyun en az 30 dakika bekletin. ...
  3. Buğdayın ıslama suyunu süzün, düdüklüye alıp 2 litre su ekleyin ve kaynatın. ...
  4. Tencerenin altını ocağınızın orta boy gözünde ve en kısıkta açın, ağır ağır pişmeye devam etsin.
Daha fazla öğe...

Aşurelik buğday nasıl pişirilir?

Aşurelik buğdayı yıkadıktan sonra tencereye koyup üzerine kaynar su döküp 10 dakika kaynatın. Çıkan buğday suyunu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu yine süzün. Daha sonra kaynar su ekleyerek buğdayı 50 dakika kadar kaynatın.

Aşure koyu olursa ne yapmalıyız?

Diyelim ki çok koyulaştı, böyle durumlarda ocağın üzerine yeniden alın ve içerisine yoğunluğunu açacak kadar su ilave edin. Lezzet kaybı olduysa şeker de ilave edebilirsiniz. Bir süre su, aşureyle bütünleşene kadar pişirin. Böylelikle kıvamının normalleştiğini gözlemleyeceksiniz.

Bembeyaz Aşure nasıl yapılır?

Öncelikle aşurede kullanacağınız bakliyatları 2-3 kere bol suda yıkayıp sonrasında tüm kirin çıktığından emin olduktan sonra haşlayın. Özellikle buğdayınızı ve kuru fasulyenizi haşlarken içerisine koyacağınız karbonat hem daha beyaz olmasını sağlar hem de daha hızlı pişmesine yardımcı olur.

Aşurelik buğday kaç saat ıslatılır?

Tencere içerisine yıkanmış 1 çay bardağı aşurelik buğday ve üzerine 2 parmak ölçüsünü geçecek miktarda soğuk su konulacak ve tencerenin kapağı kapatılacak. Tencerede buğdayın ıslanması için en az 8 saat bekletilecek ve süre bitiminde süzülecek.

Aşurelik buğday yıkanır mı?

Aşurelik buğdayı yıkadıktan sonra tencereye koyup üzerine kaynar su döküp 10 dakika kaynatın. Çıkan buğday suyunu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu yine süzün. ... Yumuşayan buğdaya pişmiş nohutu, fasulyeyi, doğranmış kayısıyı, kuru üzümü, yıkanmış pirinci ekleyerek 15 dakika kaynatın.

Koyulaşan aşure nasıl açılır?

Aşurenin kıvamı çok sulu olursa nedeni içindeki malzemelerin ve suyun dengesizliğidir. Bu nedenle içerisine elinizde varsa biraz daha buğday ya da pirinç ilave ederek ocağa yeniden alabilirsiniz. Yoksa suyla biraz nişasta açarak ocaktaki aşurenizin içerisine dökebilir, kıvamı yoğunlaşana kadar pişirebilirsiniz.

Aşure şekerli az olursa ne yapılır?

Eğer şeker yerine pekmez, bal gibi farklı ve doğal tatlandırıcılar eklemeyi düşünüyorsanız yine tüm aşure malzemelerini ekleyip pişirdikten sonra ilave edebilirsiniz. Hatta bal ile tatlandıracaksanız ve balın fazla sıcaklığa maruz kalmasını istemiyorsanız aşurenizi ocaktan alıp ılıttıktan sonra da ekleyebilirsiniz.