Tahlil sonucu P LCR nedir?

İçindekiler:

  1. Tahlil sonucu P LCR nedir?
  2. P LCC değeri nedir?
  3. EO testi nedir?
  4. NRBC ne demektir?
  5. P LCR yüksekliği ne anlama gelir?
  6. EOS düşüklüğü ne anlama gelir?
  7. NRBC değeri 0 ne demek?
  8. Pdw yüksekliği ne anlama gelir?
  9. Trombosit ne demek?
  10. Kan sayımında EOS nedir?

Tahlil sonucu P LCR nedir?

Büyük hücreli trombosit anlamına gelen plcr, kan testlerinin sonucunu gösteren raporlarda gözükmektedir. Çok önemli kan hücrelerinden olan trombositler, genel olarak kanın pıhtılaşma zamanları fonksiyonu ortaya çıkmaktadır. Trombosit kan pulcuklarının sayısının artması, pıhtılaşmayı hızlandırmaktadır.

P LCC değeri nedir?

Analizör P-LCR ve P-LCC'yi trombosit histogramından hesaplamaktadır. P-LCR 12 fL den büyük lenfositlerin total trombosit sayımına oranıdır. % olarak tanımlanmıştır. P-LCC ise 12 fL den büyük trombositlerin sayı (109/L) olarak değeridir.

EO testi nedir?

Eo yani eozinofil, bir çeşit beyaz kan hücresi olup bu beyaz kan hücreleri vücudun bağışıklık sisteminin en önemli parçaları arasında yer alır. Beyaz kan hücreleri görevleri itibari ile parazit, bakteri ve virüslere karşı vücudu etkili bir şekilde korurlar.

NRBC ne demektir?

NRBC tıp dilinde, eritropoietik aktivitenin olağan derecede artması durumudur. Bu artışı hiposik stres ya da hematolojik bazı durumlar tetikleyebilmektedir. Terim anlaşılabilir ismi ile çekirdekli kırmızı kan hücresi anlamına gelmektedir.

P LCR yüksekliği ne anlama gelir?

PLCR değerlerinin normalin üstüne çıkması ve yüksek olarak kabul edilmesi trombositoz hastalığı olarak biliniyor. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir. Vücutta bulunan kan hücrelerinin normal zamandan daha erken bir biçimde yıkıma uğramaları PLCR yüksekliğinin nedenleri arasında bulunur.

EOS düşüklüğü ne anlama gelir?

Eozinofil düşüklüğü tıbbi olarak herhangi bir anlam ifade etmez. Aksine, sağlıklı bireyler için kandaki EOS değerinin düşük olması istenen bir durumdur. Bazı durumlarda ise eozinofil düşüklüğü hekim tarafından olumsuz bir durum olarak değerlendirilebilir. Bu durum eozinopeni olarak adlandırılır.

NRBC değeri 0 ne demek?

Ayrıca pek çok hastalıklar da NRBC değerlerinin düşmesine sebep olabilirler. Kan testlerinde genellikle 0 değerine yakın olan değerler olağan dışı ve çok düşük olarak kabul edilmektedir.

Pdw yüksekliği ne anlama gelir?

PDW değeri yüksek ise trombositlerin büyüklüklerinin çok farklı olduğunu gösterir. Yani birçok genç ve yaşlı trombositlerin bir arada olduğu anlamına gelir. Buna sebep olarak ise kemik iliği veya trombositleri etkileyen bazı hastalıkların olma ihtimalini haber verir.

Trombosit ne demek?

Trombositler ya da bir diğer adıyla kan pulcukları, kemik iliği dokusunda bulunan hücrelerin olgunlaşmasının ardından kana geçerken parçalanması ile oluşan hücrelerdir. Kan hücrelerimizin en küçüğü olan trombositler, mikroskop altında küçük plakalar şeklinde görülen çekirdeksiz yapılardır.

Kan sayımında EOS nedir?

EOS, kan tahlilleri ile belirlenen ve kanda yer alan ve bir tür akyuvar çeşidi olan Eozinofilin değerinin ölçülmesine yardımcı olan testtir. Eozinofil, vücutta çok önemli görevleri bulunan akyuvar türüdür.