Erkek şortla namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Erkek şortla namaz kılınır mı?
  2. Hangi şortla namaz kılınır?
  3. Yarım şortla namaz kılınır mı?
  4. Kısa kollu gömlekle namaz kılınır mı?
  5. Namaz kılarken iç çamaşırı nasıl olmalı?
  6. Evde kısa kollu ile namaz kılınır mı?
  7. Kısa kollu atlet ile namaz kılınır mı?
  8. Hangi durumda oturarak namaz kılınır?
  9. Oturarak namaz kılmak günah mı?
  10. Idrar damlamış iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
  11. Iç çamaşırda akıntı varsa namaz kılınır mı?
  12. Kısa kollu tişörtle erkek namaz kılınır mı?
  13. Ne gibi durumlarda oturarak namaz kılınır?
  14. Hamile kadın oturarak namaz kılabilir mi?
  15. Kirli iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
  16. İdrar damlası abdesti bozar mı?
  17. Vajinadan gelen beyaz akıntı abdesti bozar mı?

Erkek şortla namaz kılınır mı?

CEVAP: Hanefi ekolüne göre erkeğin, namazda örtmesi gereken yerler, göbekle diz kapağı arasıdır. Burayı kapatacak giysisi olduğu halde kapatmadan kılmak caiz değildir. Ancak bazı ekollere göre erkeğin avreti, edep yeridir. ... Çoğunluğun görüşüne göre erkeğin, diz üstü şortla namaz kılması doğru olmaz.

Hangi şortla namaz kılınır?

Namaz kılabilmek için bu kısmın örtülü olması gerekir. Buna göre diz kapağının üstünde kalan şortla namaz kılınmaz. Ama uyluğu örtünme dışı tutan, sadece edep yerlerini avret sayan görüşler de vardır. Bu görüşleri esas alırsanız diz üzerinde kalan şortla da namaz kılınabilir.

Yarım şortla namaz kılınır mı?

Onun dışındaki bölgelerin açıkta olmasının bir mahsuru yoktur. Yani, mahrem yerler dışındaki yerler açık bir biçimde namaz kılınmasında mahsur yok. Edep yerlerini örten bir şortla namaz ancak zaruri hallerde kılınabilir.

Kısa kollu gömlekle namaz kılınır mı?

Namaz kılan kimse, manen, Yüce Allah'ın huzuruna çıkmaktadır. ... Eskiden kolları sıvamak kibir alameti sayıldığı için, kolu kıvrık namaz kılmak mekruh kabul edilmiştir. Ancak günümüzde böyle bir algı söz konusu değildir. Öte yandan erkeklerin, kısa kollu gömlekle de namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.

Namaz kılarken iç çamaşırı nasıl olmalı?

İç çamaşırda ağır pislik, kuru bir madde mevcut ise, bir dirhem, yani 3 gramdan daha az olmalıdır. Fazlasının namazın sıhhatine engel olmaya yönelik olduğu ileri sürülmektedir. Çamaşırdaki yaş bir madde ise el ayası olarak ifade edilen avuç içinden daha geniş yere yayılmaması şartı gerekir.

Evde kısa kollu ile namaz kılınır mı?

Eskiden kolları sıvamak kibir alameti sayıldığı için, kolu kıvrık namaz kılmak mekruh kabul edilmiştir. Ancak günümüzde böyle bir algı söz konusu değildir. Öte yandan erkeklerin, kısa kollu gömlekle de namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.

Kısa kollu atlet ile namaz kılınır mı?

ATLETLE NAMAZ KILINIR MI? ... Buna göre erkeklerin pijama veya eşofmanla, kadınların da tesettürü sağlayabilecek şekilde dikilmiş olan gecelik ve sabahlıkla evlerinde namaz kılmaları mekruh olmaz. Askılı atletle namaz kılmak ise, namazda bulunması gereken ciddiyete pek uygun düşmez.

Hangi durumda oturarak namaz kılınır?

Buna göre; namazı normal şekli ile ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olan, namazını oturarak kılmaktır. Ayakta durabilen ve yere oturabildiği halde secde edemeyen kimse namaza ayakta başlar, rükudan sonra yere oturarak secdeleri ima ile yapar. ...

Oturarak namaz kılmak günah mı?

Namazını normal olarak ayakta kılamayan kişiler, namazını oturarak da kılabilir. ... Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde hasta olan bir kimseye Namazı ayakta kılabileceğini eğer gücü yetmiyorsa oturarak kılabileceğini eğer buna da gücü yetmiyorsa yan üzerine yaslanıp namaz kılmasını buyurmuştur.

Idrar damlamış iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

ŞAFİİ MEZHEBİNE GÖRE, necasetin zerresi dahi namaz kılmaya engeldir, temizlenmesi yani yıkanması farzdır. Fakat istincadan sonra kalan necaset affedilmiştir. MALİKİ MEZHEBİNE GÖRE, necaset namaza mani değildir.

Iç çamaşırda akıntı varsa namaz kılınır mı?

Fakat vajinadan gelen diğer akıntıların abdesti bozup bozmadığı ile ilgili olarak bir delil yoktur. Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.

Kısa kollu tişörtle erkek namaz kılınır mı?

Eskiden kolları sıvamak kibir alameti sayıldığı için, kolu kıvrık namaz kılmak mekruh kabul edilmiştir. Ancak günümüzde böyle bir algı söz konusu değildir. Öte yandan erkeklerin, kısa kollu gömlekle de namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.

Ne gibi durumlarda oturarak namaz kılınır?

Namazını normal olarak ayakta kılamayan kişiler, namazını oturarak da kılabilir. Bu durumda kişiler diz çökmüş vaziyette, bağdaş kurarak ya da ayaklarını kıbleye uzatarak namaz ibadetlerini yerine getirebilmektedir.

Hamile kadın oturarak namaz kılabilir mi?

Hamilelik dönemindeki bir kadının farz namazları dışındaki nafile namazları oturarak kılmasında dinen hiçbir sakınca yoktur. Farz namazlarda da başı dönüyorsa, ayakta durduğunda sıkıntı çekiyorsa ya da mide bulanıyorsa hasta statüsüne girdiğinden oturarak da kılabilirler.

Kirli iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

Giyilen kıyafete yemek sıçraması ya da necis (pis) olmayan şeylerin değmesi namazımıza engel olmayacak iken necis miktarı aşılan çamaşırda ibadetlerin yerine getirilip getirilmediği yorum konusu olabilmektedir. Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir.

İdrar damlası abdesti bozar mı?

Bu idrarda birkaç damla kadardır. Dolayısıyle elbiseye veya bedene değmesinden dolayı namaza engel teşkil etmez. Elbette idrar damlayan yıkamak veya kağıt kullanarak damlayı elbiseye bulaştırmamak daha güzeldir. ... Eğer istibra yapmadan abdest alıyorsak o zaman kalan idrar dışarı çıkıp, abdestimizi bozabilir.

Vajinadan gelen beyaz akıntı abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.