Kapatıcı rengi neye göre seçilir?

İçindekiler:

  1. Kapatıcı rengi neye göre seçilir?
  2. Kapatıcı nerelere Surulur?
  3. Buğday tene hangi renk kapatıcı?
  4. Kapatıcı alırken nelere dikkat edilmeli?
  5. Konseyler nereye sürülür?
  6. Aydınlatıcı nasıl seçilir?
  7. Göz altı morluğu ne kapatır?
  8. Morluk hangi renkle kapatılır?
  9. Morluk kapatmak için ne yapılmalı?

Kapatıcı rengi neye göre seçilir?

Kapatıcıda doğru renk nasıl seçilir? Kapatıcı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, renktir. Eğer ki, cilt tonundan farklı tonda bir kapatıcı alırsanız, kapatmayı istediğiniz rengi, yani olumsuzluğu daha fazla vurgulamış olacağınızı unutmamalısınız.

Kapatıcı nerelere Surulur?

Kapatıcı sürülürken çok az miktarda alınıp süngerle, fırçayla ya da işaret parmağıyla tampon hareketler ile yüze uygulanmalıdır. Kapatıcıyı göz çevresi ve yüzün diğer bölgelerine sürünce parmaklarla içten dışa doğru tampon hareketlerle bölgeye kapatıcı uygulaması gerçekleştirilmelidir.

Buğday tene hangi renk kapatıcı?

Kapatıcının 5 rengi bulunuyor. Açık tenlilerin severek kullandığı 05 Ivory ve 10 Light renkleri ile buğday tenlilere iyi uyan 15 Fair rengi çok kullanışlı. Esmerler için de 20 Sand ve 25 Medium renkleri son derece uygun.

Kapatıcı alırken nelere dikkat edilmeli?

Doğru kapatıcı seçerken dikkat etmeniz gereken iki temel nokta var; cilt tipiniz ve cildinizin ihtiyaçları. Kuru bir cilde sahipseniz krem kıvamındaki kapatıcıları seçmeniz daha doğru olacaktır. Eğer yağlı ve gözenekleri geniş bir cildiniz varsa mat kapatıcıları kullanmalısınız.

Konseyler nereye sürülür?

Oysa concealer tam karşılığı 'aydınlatıcıdır' ve kapatıcıdan farklı olarak yüzde vurgulamak istediğiniz herhangi bir noktaya uygulayabilirsiniz. Concealer yoğun bir kapatıcılık özelliği taşımaz ancak hafif göz altı morluklarını ve kızarıklarınızın üzerinden geçebilirsiniz.

Aydınlatıcı nasıl seçilir?

Aydınlatıcı seçiminde en önemli nokta cildinize uygun bir renk seçimidir. Açık tene sahip kişiler açık, koyu tene sahip kişiler koyu bir aydınlatıcı seçerek daha uyumlu bir görünüm elde edilebilir. BEYAZ TEN İÇİN İDEAL HİGHTLİGHTER: Beyaz tene sahip olanlar, pembemsi ve krem rengi olanları tercih edebilirler.

Göz altı morluğu ne kapatır?

Haberimizin devamında göz altı morluklarını kapatmanın püf noktalarını bulabilirsiniz.
  1. GÖZ ALTLARINI NEMLENDİR. Her makyaj öncesi cildi nemlendirmek kadar göz altlarını nemlendirmek de önemli. ...
  2. DÜZELTİCİ (CORRECTOR) SEÇİMİ ...
  3. DOĞRU KAPATICI (CONCEALER) RENGİNİ BUL. ...
  4. SABİTLE.

Morluk hangi renkle kapatılır?

Dolayısıyla mor halkaların üzerine turuncu kapatıcı uygulamak en etkili yoldur. Turuncu kapatıcıyı uygulayın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra bej/krem renkli kapatıcıyı turuncunun üzerine tampon hareketlerle uygulayın.

Morluk kapatmak için ne yapılmalı?

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.