Türkiyede argan ağacı var mı?

İçindekiler:

  1. Türkiyede argan ağacı var mı?
  2. Argan nedir ne işe yarar?
  3. Argan ağacı nasıl bir şey?
  4. Argan yağı evde nasıl yapılır?
  5. Argan yağlı saç maskesi evde nasıl yapılır?

Türkiyede argan ağacı var mı?

Fas'ın güney-batı bölgesinin dışında neredeyse hiçbir yerde yetişmeyen Argan ağacından elde edilen yağ, hem kozmetik hem de gıda sektöründe kullanılıyor. Argan ağacı Türkiye'nin hiçbir bölgesinde yetişmediği gibi Fas'ın da sadece belli bir bölgesinde yetişiyor.

Argan nedir ne işe yarar?

Güçlü bir Afrodizyak bitki yağı olan Argan Yağı, el ve ayak bakımı, vücut bakımı, tırnak bakımı, cilt ve yüz bakımı ve saç bakımında oldukça etkili bir organik yağ. Argan yağı, içerisindeki E vitamini ile siyah nokta ve sivilceleri kısa sürede yok ediyor, genç ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşturuyor.

Argan ağacı nasıl bir şey?

Argan ağacı, çöl ikliminde ve kuraklıkta yaşayabilen dayanıklı bir ağaç türüdür. Argan ağacının meyveleri Mayıs ayında olgunlaşır ve Haziran ve Temmuz aylarında toplanır. Argan ağacının meyvesi ceviz, badem gibi sert kabuklu bir yapıya sahiptir. Bu meyvenin içinde ise yumuşak bir meyve çıkıyor.

Argan yağı evde nasıl yapılır?

Kavrulan argan meyvesi çekirdekleri kırılıp öğütülür. Ezilen çekirdekten hamurumsu bir çıkar. Devamlı su ilave edilmesi sureti karıştırılır. Karıştırma işlemine devam edildiğinde, ortalama 2 gün kadar zaman alan bu işlemler sonucunda argan yağı elde edilir.

Argan yağlı saç maskesi evde nasıl yapılır?

2 tatlı kaşığı argan yağı, 2 yumurta ve 10 damla lavanta yağını iyice karıştırın, tüm saçınıza ve saç derinize uygulayın, streç filmle sarıp 15 dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın.