IŞİD terör örgütünün amacı ne?

İçindekiler:

  1. IŞİD terör örgütünün amacı ne?
  2. IŞİD kimlere denir?
  3. Işit ne anlama geliyor?
  4. El Kaide örgütünün amacı nedir?
  5. IŞİD ilk ne zaman ortaya çıktı?
  6. El Kaide nedir kısa bilgi?

IŞİD terör örgütünün amacı ne?

Irak ve Şam İslam Devleti (kısaca IŞİD; Arapça: الدولة الاسلامية في العراق والشام, ed-Devlet'ül İslâmiyye fi'l Irak ve'ş Şam) veya 2014'ten beri kullandığı resmî isimle İslam Devleti (kısaca İD; Arapça: الدولة الإسلامية ed-Devlet'ül İslâmiyye), ağırlıklı olarak Irak ve Suriye'de etkinlik gösteren, bu bölgede hilâfet ...

IŞİD kimlere denir?

Irak ve Şam İslam Devleti, resmî adıyla İslam Devleti ya da Irak ve Levant İslam Devleti (kısaca ILİD), ağırlıklı olarak Irak ve Suriye'de etkinlik gösteren, bu bölgede hilafet devleti kurmak amacıyla güvenlik güçlerine ve sivillere karşı stratejik ve sansasyonel eylemler yapan yasadışı silahlı örgüt ve hiçbir ülke ...

Işit ne anlama geliyor?

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede Şeriat'a dayalı bir devlet kurmak istiyor.

El Kaide örgütünün amacı nedir?

El Kaide 1980'lerin sonunda Suudi Arabistanlı milyoner Usame Bin Ladin tarafından kuruldu. Türkçede "dayanak" ya da "kuruluş" gibi anlamlara gelen El Kaide, Sovyetler Birliği'ne karşı silahlandırılan İslami çevreye lojistik ve askeri destek sağladı. Bin Ladin, tüm dünyadan cihatçıları El Kaide saflarında topladı.

IŞİD ilk ne zaman ortaya çıktı?

Ebu Bekir El-Bağdadi 'te Irak ve Şam İslam Devleti'ni kurduğunu ilan etmiştir (Duman, 2013). tarihinde Ebu Bekir el- Bağdadi, El Nusra Cephesi ile Irak İslam Devleti'nin (IİD) müttefik olduğunu açıklamıştır.

El Kaide nedir kısa bilgi?

El-Kaide (Arapça: القاعدة, Türkçe karşılığı "Kuruluş"), Dünya çapında faaliyet gösteren Radikal İslamcı silahlı örgüt. Kökenleri Sovyetler Birliği'nin Afganistan'a müdahalede bulunduğu döneme dayanan örgüt, 1988 yılında kuruldu.